Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Ν.ΚΟΛΟΜΒΑ, « ΤΟ ΣΑΝΤΖΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΡΛΕΛΙ – ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ»

Από τον Σύλλογο Άκρων (Λιθοβουνίου) «ΠΑΝΟΡΑΜΑ»  και τον Σύλλογο Γαβαλιωτών Αθήνας, κυκλοφόρησε το βιβλίο, του συγγραφέα Νικολάου Αθ. Κολόμβα, « ΤΟ ΣΑΝΤΖΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΡΛΕΛΙ – Πληθυσμοί και οικισμοί κατά την Τουρκοκρατία».
Πρόκειται για ένα βιβλίο το οποίο περιλαμβάνει, την εκ μέρους του συγγραφέως μετάφραση, επιμέλεια και σχολιασμό των εκτεθέντων στην Αγγλική γλώσσα, για πρώτη φορά, Οθωμανικών Κατάστιχων για το Κάρλελι ( Αιτωλία και Ακαρνανία), κατά την διάρκεια της Τουρκοκρατίας. Η παρουσίασή τους έλαβε χώρα στο Β΄ Διεθνές Αρχαιολογικό και Ιστορικό Συνέδριο Αιτωλοακαρνανίας, στο Αγρίνιο το 2004, από τον ιστορικό ερευνητή του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης Ολλανδίας Μάκιελ Κίελ (Machiel Kiel) και καταχωρήθηκαν στα πρακτικά του Συνεδρίου.

Επίσης επειδή στο κείμενο για την υπ΄όψη περίοδο, γίνεται μνεία ορισμένων ξένων περιηγητών, οι οποίοι άφησαν γραπτές «αναμνήσεις» , αλλά και Συνθηκών που τότε υπογράφτηκαν, κρίθηκε σκόπιμο να επισυναφθούν ως παραρτήματα, συνοπτικά στοιχεία τους, για την καλύτερη κατανόηση αλλά και σύγκριση των παρεχομένων πληροφοριών. Ακόμη θεωρήθηκε αναγκαίο να περιληφθεί εν συντομία και το γενεαλογικό δένδρο της οικογένειας των Ιταλών ΕυγενώνΤόκκων, εκ των οποίων ο Κάρολος Α΄”άφησε“ το ονομά του (Κάρλελι ) στην περιοχή της Αιτωλίας – Ακαρνανίας, κατά την Τουρκοκρατία. Παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί προσεχώς, τόσο στην Αθήνα, όσο και στην Αιτωλοακαρνανία.
agriniosite
google page rank