Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

Έλαβαν μέρος και τερμάτισαν στον 37ο αυθεντικό Μαραθώνιο σήμερα οι Κατουνιώτες Παναγιώτης Μαλτέζος και Μαγκλάρας Αθανάσιος


3:26 ο χρόνος του Παναγιώτη Μαλτέζου στον Μαραθώνιο σήμερα 10/11/2019. Θεωρείται κορυφαίος χρόνος ,αν σκεφτούμε ότι προ 40 ημερών είχε τρέξει το Σπάρταθλον , απόστασης 246 χιλ !!!!


5:20 ο χρόνος του Θανάση Μαγκλάρα που τρέχει και αυτός ερασιτεχνικά, στον τερματισμό μάλιστα τον περίμενε ο γιός του Σωτήρης και του πρόσφερε λουλούδια. 

Οι δύο τους αντιπροσώπευσαν την Κατούνα στον αυθεντικό Μαραθώνιο με εκκίνηση το Μαραθώνα και τερματισμό το Παναθηναϊκό στάδιο απόσταση από 42.195 μ.
Ενώ δεν ξέρουμε πόσοι άλλοι Κατουνιώτες έλαβαν μέρος στις μικρότερες αποστάσεις των 5.000 μ η στο δρόμο των 10.000 μ χθες.
Με χρόνο 2.16.35 και με ανατροπή στα τελευταία μέτρα ο Κενυάτης Τζον Κομέν έκοψε πρώτος το νήμα στο Καλλιμάρμαρο.
Στη δεύτερη θέση ακολούθησε o Φελισιέν Μουχιτίρα με χρόνο 2.16.43.Το πόντιουμ των νικητών συμπλήρωσε ο Κώστας Γκελαούζος που ήρθε τρίτος με ατομικό ρεκόρ  (2.19.01).

Γενικά ο μαραθώνιος, στην Ελλάδα αλλά και στον κόσμο, καθιερώθηκε εις ανάμνηση της πορείας του άγνωστου Αθηναίου οπλίτη, ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 490 πΧ έτρεξε από το πεδίο της μάχης στο Μαραθώνα έως την Αθήνα για να ανακοινώσει την νίκη κατά των Περσών στη μάχη που διεξήχθη στον επίπεδο και βαλτώδη τόπο από τον Τύμβο έως το Σχοινιά. Πρόλαβε, όπως γράφεται, να φωνάξει "Νενικήκαμεν" και στη συνέχεια εξαντλημένος έπεσε νεκρός. Μία μεταγενέστερη παράδοση, που όμως δεν επιβεβαιώνεται από τις αρχαίες πηγές, ταυτίζει τον οπλίτη εκείνον με τον Αθηναίο ημεροδρόμο Φειδιππίδη.
Συγχαρητήρια στους συγχωριανούς μας. Και σε όλους όσους έλαβαν μέρος




google page rank