Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ: ΠΥΡΑ ΚΑΣΟΛΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

   



 ANAKOIΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙOΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΡΙΤΣΗ

Με την υπ’ αριθμ. 158/2021 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας καθορίστηκε η προτεραιοποίηση των έργων που θα υποβάλει ο Δήμος μας στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.  Ο δήμαρχος κ. Αποστολάκης,  αποφάσισε το έργο «Συλλογή, Μεταφορά και Επεξεργασία Λυμάτων Οικισμού ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας και Επέκταση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Βόνιτσας» να μείνει εκτός των προτεραιοτήτων  του Δήμου σύμφωνα με εισήγηση του κ. Αποστολάκη, με το δήθεν αιτιολογικό ότι δεν επαρκούσαν τα χρήματα για την υποβολή της πρότασης. Ένα έργο που η μελέτη του είχε ξεκινήσει από την δημοτική αρχή της περιόδου 2011-2014 με προϋπολογισμό 3,4 εκατομμύρια ευρώ, ενώ χάθηκε άλλη μια θητεία της περιόδου 2014-2019 από τον ίδιο δήμαρχο. Ενώ έχει φτάσει η ώρα να υποβληθεί η πρόταση μετά την επικαιροποίηση και συμπλήρωση της αρχικής μελέτης, ο κύριος Αποστολάκης αρνήθηκε για άλλη μια φορά το έργο αυτό για το Μοναστηράκι. Οι εμμονές του και η ανυπαρξία του στο χωριοό μας δεν έχουν τέλος.

Αποκλειστικά υπεύθυνος είναι αυτός, αφού προηγουμένως είχε φουσκώσει τον τεχνητά τον προϋπολογισμό του βιολογικού Μοναστηρακίου και Επέκταση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Βόνιτσας στα 7,6 εκατομμύρια, ως συνέπεια να υπερβεί το επιτρεπόμενο όριο των 6,1 εκατομμύριων και να μη εντάσσεται στο πρόγραμμα  Αντώνης Τρίτσης .

Προτίμησε μάλιστα αντί για αυτό, να υποβάλλει πρόταση στο πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ ποσού 4.443.555,00 ευρώ που αφορούσε
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ καθώς το θεωρούσε πιο μεγάλη προτεραιότητα. Επέλεξε δηλαδή να κάνει αυτό που ήξερε πάντα από το 2003 και μετά, δηλαδή να ξοδέψει ο δήμος 4,5 εκατομμύρια ευρώ από το ποσό που δικαιούται για χαλίκια …!!

Τα εύκολα, τα γρήγορα και αυτά που χώνονται προτιμάει ο κύριος Αποστολάκη ...

Ασφαλώς και πρέπει να γίνουν οι αγροτικοί δρόμοι, αλλά θα μπορούσε να διατεθεί ένα μέρος των χρήματων για τόσο σοβαρό θέμα δημοσίας υγείας των κάτοικων και προστασίας του περιβάλλοντος,

Έργο ανάπτυξης για το χωριό, καθώς χωρίς βιολογικό δεν μπορείς να μπεις σε διαχείριση του νερού. Μένει η περιοχή άλλη μια 5ετια πίσω και ο υπεύθυνος έχει ονοματεπώνυμο.

Σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 7 του Ν. 6302/8-2-2021, " ….7. Κατ’ εξαίρεση, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Αξιολόγησης, ο Υπουργός Εσωτερικών δύναται, με ειδικώς αιτιολογημένη απόφασή του, να εντάξει προτάσεις που υπερβαίνουν τον συνολικό προϋπολογισμό που αντιστοιχεί στον δυνητικό δικαιούχο και οι οποίες αφορούν σε έργα με σημαντικό περιβαλλοντικό, υγειονομικό ή αναπτυξιακό αποτύπωμα στις τοπικές κοινωνίες. Ας ελπίσουμε ότι με πίεση θα μπορέσει να ενταχθεί το έργο αυτό μελλοντικά  από το Υπουργείο. Σε κάθε όμως περίπτωση το Μοναστηράκι δεν αποτελεί προτεραιότητα όπως φαίνεται για τον κ. Αποστολάκη σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα  προτεραιοποίησης  που ψήφισε και φαίνεται παρακάτω από το πρακτικό της Οικονομικής Επιτροπής:

Υποβάλλει πρόταση για τον πρώην δήμο Μεδεώνος για ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΔΕ ΜΕΔΕΩΝΩΣ  ΠΟΣΟΥ 929.845,00, ενώ παράλληλα κάνει 3 χρόνια να στείλει λογαριασμούς ύδρευσης στον πρώην δήμο Μεδεώνος, βάζει ως προτεραιότητα του την τηλεμετρία για δικούς του λόγους ….

ΥΓ1: Αν κάποιος αναζητήσει τα χαλίκια, η απάντηση θα είναι η γνωστή από παλιά ... «Τα πήρε η βροχή …»




ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΣΟΛΑΣ 
google page rank