Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ: Ο ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΣΕΠΕΤΟΥ (ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ)

Πρόκειται για ένα σπάνιο μνημείο φυσικής ομορφιάς, μοναδικό στην περιοχή του Μοναστηρακίου Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας που δεν έχει αξιοποιηθεί ακόμα. Ο Καταρράκτης που το ύψος του φτάνει τα 80 μέτρα βρίσκεται κοντά στην είσοδο του χωριού και σχηματίζεται όταν τα νερά του ποταμού Κεφαλόβρυσος συναντούν απότομο βάραθρο. Ο Σεπετός λέγεται και '' λαμπάδα '' την ονομασία αυτή την πήρε λόγω της ευθύγραμμης πτώσης του νερού και στο ότι στην κορυφή του είναι στενός και πλαταίνει όσο κατεβαίνει με αποτέλεσμα η όψη του από μακριά να είναι σαν μια τεράστια λευκή λαμπάδα !!!!
Ο Σεπετός είναι η συνέχεια του ποταμού Κεφαλόβρυσου που πηγάζει μέσα στο Μοναστηράκι κάτω από την κεντρική πλατεία και στην πορεία του υπάρχουν πολλά αιωνόβια πλατάνια. 
Η πρόσβαση δεν είναι εύκολη μιας και δεν υπάρχει δρόμος που να οδηγεί σ’ αυτό. Κοντά στον καταρράκτη υπάρχει σπήλαιο το οποίο δεν έχει εξερευνηθεί και αξιοποιηθεί. 
Χτες το πρωί ο Διονύσης Πετρόπουλος με μια παρέα Μοναστηρακιωτών την Χρύσα Φούρλη, τον Αντώνη Φούρλη, τον Ανδρέα Κουτρουλό και Μπάμπη Κουτρουλό πήγαν μια βόλτα από το δύσβατο μονοπάτι και έφτασαν στον Σεπετό σε αυτή την μαγευτική ομορφιά του Ξηρομέρου.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΔΙΟΝΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ  ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ 
Ο ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΣΕΠΕΤΟΥ Η ΛΑΜΠΑΔΑ 













ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΣ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ 















ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Δ. ΚΟΥΤΙΒΗΣ 
google page rank