Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Πάνω από 9,5 εκατ. ευρώ και 100 προσλήψεις στις κοινωνικές δομές στη Δυτική Ελλάδα

Στο νέο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» εντάχθηκαν συνολικά πέντε δράσεις ύψους πάνω από 9,5 εκατομμύρια ευρώ και ειδικότερα.
Σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναφέρει:
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες της κοινωνίας, κάνει στροφή στην πολιτική της θέτοντας στο επίκεντρο της στρατηγικής της, τον σχεδιασμό δράσεων για την ανακούφιση των συμπολιτών μας, την άρση των ανισοτήτων, την καταπολέμηση της φτώχειας και κάθε επιπτώσεων από την πολυεπίπεδη κρίση που ταλανίζει τα τελευταία χρόνια την χώρα μας.
Μαζί με το πλήρες και ολοκληρωμένο Ετήσιο Σχέδιο Δράσης Πρόληψης, Ενημέρωσης και Προαγωγής Υγείας των πολιτών, που περιλαμβάνει δεκάδες δράσεις στις οποίες ενημερώνονται και εξετάζονται χιλιάδες πολίτες, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει την τοπική κοινωνία, την ενημερώνει, παρέχει υπηρεσίες φροντίδας σε άτομα με αναπηρίες και ηλικιωμένους, εξασφαλίζει τη διαμονή και τη διατροφή σε αστέγους ή οικογένειες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, δημιουργεί κοινωνικό παντοπωλείο και φαρμακείο, δομές συσσιτίου, καθώς και κέντρα κοινότητας.

Ήδη εντάχθηκαν στο νέο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» συνολικά πέντε δράσεις ύψους πάνω από 9,5 εκατομμύρια ευρώ και ειδικότερα:
Πέντε (5) Κέντρα Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία – ΚΔΗΦ, προϋπολογισμού 2,2 εκατ. ευρώ,
Δύο (2) Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων – ΚΗΦΗ, ύψους 225.000 ευρώ,
Έξι (6) Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ,
Τρεις (3) Δομές Αστέγων, ύψους 1,1 εκατ. ευρώ και
Δεκαπέντε (15) Κέντρα Κοινότητας, συνολικού προϋπολογισμού 3,5 ευρώ.
google page rank