Ετικέτες

Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2016

ALCO: Μεγάλο το προβάδισμα της ΝΔ αλλά πολύ μακριά από το «όριο» του 30%! – Ακυβερνησία εν όψει

Συνεχίζει να έχει διευρυμένο προβάδσιμα η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καθώς προηγείται με 7,5 μονάδες προηγείται στη νέα δημοσκόπηση της ALCO που δημοσιεύεται για λογαριασμό σαββατιάτικης εφημερίδας αλλά και πάλι είναι πολύ μακριά από το όριο της αυτοδυναμίας και εξίσου μακριά από την πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης με κάποια κόμματα τουλάχιστον με τους ισχύοντες πολιτικούς συσχετισμούς.
 Σύμφωνα με τα ευρήματα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λαμβάνει 26% στην εκτίμηση ψήφου ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 18,5%. 
Η παράσταση νίκης της ΝΔ είναι ιδιαίτερα μεγάλη με ποσοστό 60% στο ερώτημα “Αν είχαμε εκλογές την Κυριακή, ποιό κόμμα πιστεύετε ότι θα κέρδιζε” έναντι μόλις 9% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία για τις ενέργειες της κυβέρνησης γύρω απο το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.
Συγκεκριμένα το 63% των ερωτηθέντων συμφωνούν με την απόφαση της κυβέρνησης να ρυθμίσει τον χώρο όμως το 77% διαφωνούν με τους συγκεκριμένους χειρισμούς της! Όλοι δηλαδή ήθελαν να μπει τάξη στο θέμα των καναλιών αλλά θεωρούν ότι η κυβέρνηση επιχείρησε να το κάνει με λάθος τρόπο.
Αναφορικά με την οικονομική πορεία της χώρας το 82% απαντούν πως δεν βλέπουν έξοδο της χώρας απο την κρίση. Αναμενόμενο, με αυτήν την συγκεκριμένη πορεία η χώρα δεν πάει πουθενά.
Bέβαια στην δημοσκόπηση δεν έχει καταμετρηθεί η αντίδραση των πολιτών ως προς τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης αλλά κακά τα ψέμματα αυτός έγινε περισσότερο για τους δανειστές τουλάχιστον σε ότι αφορά την μετακίνηση του Π.Σκουρλέτη, ή για κάποιους υπουργούς σαν τον Ν.Φίλη που είχαν προκαλέσει συγκρούσεις με την Εκκλησία και πρόκληση στο θρησκευτικό αίσθημα των Ελλήνων (που εν τέλει σε μετέπειτα φάσεις της ζωής τους αποδεικνύεται ότι το έχουν ακόμα και οι λεγόμενοι «αγνωστικιστές»)
Επί του πρακτέου δεν έχει αλλάξει κάτι από την προηγούμενη έρευνα της ALCO στα μέσα Οκτωβρίου όπου και τότε είχαμε παρόμοια αποτελέσματα.
Στην αναγωγή επί των εγκύρων που στην ουσία είναι το αποτέλεσμα που προβλέπεται για τις εκλογές είχαν τότε προκύψει τα εξής αποτελέσματα:
ΝΔ 26%, ΣΥΡΙΖΑ 18.2%, Λαϊκός Σύνδεσμος 8.3%, ΚΚΕ 6.2%, ΠΑΣΟΚ 5.6%, Πλεύση Ελευθερίας και Λαϊκή Ενότητα από 3% έκαστος, ΑΝΕΛ 2.7% Ένωση Κεντρώων 2.8% και το Ποτάμι 1.9%
Είναι σαφές λοιπόν ότι δεν άλλαξε κάτι και αυτό δεν αφορά την διαφορά τον δύο κομμάτων αλλά το γεγονός ότι η ΝΔ δεν μπορεί να ξεπεράσει το «ταβάνι» του 30%. Εάν δεν το κάνει δεν θα μπορεί να έχει βάσιμες ελπίδες για σχηματισμό κυβέρνησης.
Δεν είναι ικανοποιητικά τα ευρήματα για κανέναν.
Οι πολίτες δείχνουν ότι δεν τους αφορά πλέον αυτό το πολιτικό σύστημα και πολύ φοβούμαστε ότι το πολιτικό σύστημα αυτό δεν το αντιλαμβάνεται ή ακόμα χειρότερα δεν το ενδιαφέρει να το αντιληφθεί.
pronews.gr