Ετικέτες

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

Αγρίνιο: Κόντρα στα όρια για μελέτη πάρκου και μήνυση εκδότη


15174580_898905143585914_666885418_n
Η απευθείας ανάθεση της Διαχειριστικής Μελέτης του Παπαστρατείου Πάρκου του Δήμου Αγρινίου ήταν το θέμα που μονοπώλησε ,κυρίως για την οξύτητα της αντιπαράθεσης, δημάρχου και δημοτικών συμβούλων την αποψινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου.

Η συζήτηση για το θέμα ξεκίνησε όταν ο δημοτικός σύμβουλος κ.Τραπεζιώτης, στη διαδικασία των ερωτήσεων, ζήτησε να μάθει την τύχη των αρχαιολογικών ερευνών στην περιοχή του πάρκου ,καυτηριάζοντας παράλληλα την ενέργεια του δημάρχου Γ.Παπαναστασίου να μηνύσει τον εκδότη της εφημερίδας «ΕΒΔΟΜΑΔΑ «, ο οποίος είχε ασχοληθεί με την συγκεκριμένη υπόθεση στην εφημερίδα.

Μάλιστα ο κ. Τραπεζιώτης στην τοποθέτηση του , χαρακτήρισε πρωτοφανές για τη πόλη να μηνύει ο δήμαρχος εκδότη » που ούτε επί χούντας δεν είχε συμβεί «.
Ευθείες  βολές προς τη δημοτική αρχή για το θέμα της διαφάνειας και της νομιμότητας της ανάθεσης της μελέτης , εξαπέλυσε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κώστας Ρόκκος λέγοντας χαρακτηριστικά ότι στο συγκεκριμένο θέμα » η διαφάνεια είναι απούσα».


Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί, ότι με επιστολή του προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Φωτάκη , ο κ.Ρόκκος είχε ζητήσει να συζητηθεί στην αποψινή συνεδρίαση του σώματος το θέμα της μελέτης του πάρκου , κάτι που δεν έγινε δεκτό.

Μάλιστα ο κ.Ρόκκος στην επιστολή του αναφέρει «υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις για παράνομο και φωτογραφικό διαγωνισμό, όπου το κλείστρο της φωτογραφικής μηχανής πιθανά βλέπει προς κάποιους από αυτούς που αντιδρούσαν, οι οποίοι δεν είχαν μόνο το περιβαλλοντικό ενδιαφέρον «, αλλά και οικονομικό συμφέρον.
Επίθεση για την ανάθεση της συγκεκριμένης μελέτης εξαπέλυσε και ο πρώην δήμαρχος Παύλος Μοσχολιός την οποία χαρακτήρισε » φωτογραφική και παράνομη «ενώ χαρακτήρισε πολιτική οπισθοδρόμηση την ενέργεια του δημάρχου να μηνύσει τον εκδότη Δ. Μπακή , λέγοντας ότι κατά το παρελθόν απέφυγε ως δήμαρχος να το κάνει τη στιγμή που υπήρξαν δόλια δημοσιεύματα και μάλιστα δεν αφορούσαν τα δημαρχιακά του καθήκοντα.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αγρινίου Γ.Παπαναστασίου και απαντώντας στα λεγόμενα της αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι με τις τοποθετήσεις τους κάποιοι επιχειρούν να βάλουν εμπόδια στο έργο της δημοτικής αρχής, δημιουργούν σύννεφα ,που όμως οι πολίτες δεν τα βλέπουν.
Προχωρούμε στην ανάπτυξη της πόλης και του πάρκου και κάποιοι προσπαθούν να βάλουν εμπόδια για προσωπικό τους όφελος , επεσήμανε σε άλλο σημείο της τοποθέτησης του ο κ.Παπαναστασίου ,λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το κάνουν για γιατί θέλουν οι ίδιοι να γίνουν εκείνοι δήμαρχοι.

Σε ότι αφορά για την μήνυση κατά του εκδότη ανέφερε ότι «στα συκοφαντικά δημοσιεύματα δε σηκώνω μύγα στο σπαθί μου»και υπογράμμισε ότι για την κατάθεση της μήνυσης λειτούργησε και ως πολίτης και κυρίως ως οικογενειάρχης και πατέρας.
Μάλιστα τα λόγια αυτά προκάλεσαν και χειροκροτήματα δημοτικών συμβούλων της παράταξης του δημάρχου.