Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ-15 ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΙΤ/ΝΙΑ

Στον καθορισμό της προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων στο μεγάλο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 404 μονίμων Γραμματέων Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης σε δικαστήρια και δικαστικές υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή.
Μετά από την… “περιπέτεια” στην οποία υπεβλήθη για τον ανακαθορισμό και το “άνοιγμα”, ουσιαστικά, -από πλευράς υπουργείου- των τίτλων σπουδών που θα γίνουν δεκτοί, η προκήρυξη με αριθμό 1Κ/2017, καταχωρίστηκε στο ΦΕΚ 10/03.03.2017, τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ.
Προβλέπει δε τη στελέχωση με σειρά προτεραιότητας πρωτοδικείων, Εφετείων, Εισαγγελιών, Ειρηνοδικείων, Διοικητικών Πρωτοδικείων, Πταισματοδικείων, καθώς και τη στελέχωση του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η πλειονότητα των θέσεων εντοπίζεται στην Αθήνα, τον Πειραιά και την Θεσσαλονίκη, ενώ σημαντικός αριθμός θέσεων κατανέμεται σε δικαστικές υπηρεσίες της Αχαΐας, της Μεσσηνίας, της Ρόδου, του Ηρακλείου Κρήτης και της Αιτωλοακαρνανίας (βλέπε πίνακα που ακολουθεί).
Όσο για τα κριτήρια που θεμελιώνουν το δικαίωμα των ενδιαφερομένων να συμμετάσχουν στη διαγωνιστική διαδικασία περιλαμβάνουν μία ευρεία γκάμα πτυχίων πανεπιστημίου, καθώς και αποδεδειγμένη γνώση ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Επιπλέον, σε ορισμένες περιοχές της χώρας, ισχύει το κριτήριο της εντοπιότητας, βάσει του οποίου προτάσσονται οι μόνιμοι κάτοικοι των δήμων των νομών ή νησιών, εφόσον επιθυμούν το διορισμό τους σε θέσεις υπηρεσιών του Δημοσίου ή των νομικών προσώπων της παρ. 1 του άρθρου 14 του Νόμου. 2190/1994 και της παρ. 3 του άρθρου 1 του Νόμου 2527/1997 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, στον αντίστοιχο δήμο ή νομό ή νησί, και δεσμεύονται να υπηρετήσουν σε αυτή τη θέση επί μία τουλάχιστον δεκαετία.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΑΣΕΠ, οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στην Αρχή, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα ΣΤ΄).
Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία αρχίζει την Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017, και λήγει την Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017. Η υπογεγραμμένη, εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά υποβάλλονται στο ΑΣΕΠ ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση: ΑΣΕΠ, Αίτηση για την Προκήρυξη 1Κ/2017, Τ.Θ. 14308, Αθήνα Τ.Κ. 115 10, ενώ η προθεσμία αποστολής τους λήγει στις 10 Απριλίου 2017.
agriniosite
google page rank