Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Σε μοσχάρια «Φαντάσματα» αποδεικνύεται το 62% των ζώων της Λεπενούς

Οι 202 από τις 203 αιτήσεις των παραγωγών με τα νόθα στοιχεία στο ζωικό κεφάλαιο, υποβλήθηκαν από την ΕΑΣ Αγρινίου, λέτε να είναι τυχαίο;
Το μοσχάρι βρομάει από το κεφάλι και άλλα παρατράγουδα…. Δήλωναν τα “κέρατα” για “κεφάλια”!!!
Οι 202 από τις 203 αιτήσεις των παραγωγών με τα νόθα στοιχεία στο ζωικό κεφάλαιο, υποβλήθηκαν από την ΕΑΣ Αγρινίου, λέτε να είναι τυχαίο;
Σημαντικές διαφορές στα «κεφάλια» πάνω από το 62 % μεταξύ των δηλωθέντων ζώων και αυτών που τελικά καταγρά­φηκαν ως επιλέξιμα, προκύπτουν σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «ΥΧ», από τους ελέγχους του ΟΠΕΚΕΠΕ στην περιοχή της Λεπενούς. Μετά από την έφοδο των 34 ελε­γκτών, ελέγχθηκαν 203 κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις στις οποίες είχαν δηλωθεί 13.253 βοοειδή και ευρέθησαν μόλις 4.930 – μάλλον δήλωναν τα «κέρατα» για «κεφάλι».

Όλα ξεκίνησαν από μια ομάδα κτηνοτρόφων, οι οποίοι, όντας αγανακτισμένοι, αποφάσισαν να σπάσουν το απόστημα που είχαν με τις νόθες δηλώσεις, που έκαναν κάποιοι επιτήδειοι. Εάν αντιδρούσαν και άλλοι ανάλογα, δεν θα παρουσιαζότανε το γεγονός, ο αγροτικός τομέας να έχει λάβει συνολικά περίπου 130 δις Ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ως ενισχύσεις και τα αποτελέσματα να είναι αυτά τα οποία βλέπουμε σήμερα. Τι έγιναν όλα αυτά τα χρήματα; Ένα μεγάλο μέρος ….δήλωνε τα «κέρατα» για «κεφάλια». Αυτές τις “καλές πρακτικές” της ΕΑΣ Αγρινίου-Αρωγή, προσπαθούν αυτές τις ημέρες να τις γενικεύσουν, στην Κόρινθο, στην Κοζάνη, στη Λάρισα, στη Ροδόπη, στην Ευρυτανία, γενικεύοντας τα «κέρατα» σε όλοι τη χώρα και ενώ συμβαίνουν αυτά, κάποιοι παριστάνουν … τον κινέζο.
Είναι γνωστό, ότι οι 202 από τις 203 Αιτήσεις των παραγωγών, υποβλήθηκαν από την ΕΑΣ Αγρινίου και έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στους παραγωγούς της Λεπενούς, που παραλαμβάνουν την απανταχούσα και μιλάνε για 50% / 50%.
Θρασύ τόνο έχουν πάρει οι παρεμβάσεις, σε βουλευτές και στο Υπ.Α.Α.Τ., στην αρχή να σταματήσει ο έλεγχος και στη συνέχεια να περιοριστούν οι συνέπειες σε ολίγους. Ένας μάλιστα από τους φίλους του Προέδρου από τη βόρεια Ελλάδα, επιστήθιος όπως ο ίδιος τον κατονομάζει, αντί να χαίρεται που τώρα θα περισσέψουν βοσκοτόπια για το νομό που εκλέγεται, θέλει να γίνει ο σπόνσορας αυτής της προσπάθειας. Ο υπουργός αντιστέκεται γιατί σκέφτεται ότι αρκετά ‘κερατιάτικα’ πλήρωσε, δεν χρειάζεται άλλα.

πηγή:ypaithros.gr
google page rank