Ετικέτες

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

Θρίλερ με φάκελο – βόμβα στο ΔΝΤ στο Παρίσι: Μια γυναίκα τραυματίστηκε – ΑΠΕ: Είναι νεκρή

Συναγερμός έχει σημάνει στη γαλλική πρωτεύουσα μετά το χτύπημα στα γραφεία του Ταμείου.
Πιο συγκεκριμένα μία διοικητική υπάλληλος τραυματίστηκε σήμερα στα χέρια και στο πρόσωπο την ώρα που άνοιγε παγιδευμένη επιστολή η οποία εξερράγη στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι, δήλωσαν αστυνομικές πηγές.
Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού ανακοίνωσε πως η μικρή έκρηξη προκλήθηκε πιθανότατα από αυτοσχέδιο μηχανισμό.
Η ίδια ανακοίνωση ανέφερε πως είχαν υπάρξει τηλεφωνικές απειλές αλλά δεν είναι ακόμη σαφές αν αυτές συνδέονταν με το σημερινό συμβάν.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, το γεγονός διαδραματίστηκε στο τέλος του πρωινού και πιθανόν να προκλήθηκε από βαρελότο, διευκρίνισαν οι αρχές.

Πάντως, με νεότερο τηλεγράφημά του το Αθηναϊκό Πρακτορείο αναφέρει ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από την έκρηξη στα γραφεία του ΔΝΤ.
Το περιστατικό σημειώνεται μία ημέρα μετά το πακέτο – βόμβα που απεστάλη στον Β. Σόιμπλε και την ευθύνη ανέλαβε η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.
Να σημειωθεί ότι το Νοέμβριο του 2010 η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» είχε αποστείλει πακέτο με εκρηκτικά στην Γερμανίδα Καγκελάριο, με φερόμενο αποστολέα το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών.
Επίσης πακέτο είχε σταλεί και στον πρώην Ιταλό Πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι, κάτι που οδήγησε στην αναγκαστική προσγείωση το ελληνικό αεροσκάφος για να εξουδετερωθεί.
Τέλος, αντίστοιχο πακέτο έχει σταλεί στον πρώην Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο της Χάγης, στην Eurojust, στο Europol και σε οκτώ ξένες πρεσβείες στην Αθήνα.
real.gr