Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Ξεκίνησε το Συνέδριο των Σαρακατσαναίων στο Αγρίνιο (φωτο)

Λίγο μετά τις 8:00 το βράδυ σήμερα Παρασκευής 17 Μαρτίου ξεκίνησε το τριήμερο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας
Συλλόγων Σαρακατσαναίων, στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου.
Το Πανελλήνιο Συνέδριο, που συγκεντρώνει δεκάδες Συλλόγους απ’ολη τη χώρα, Δ.Σ. οργανώνει ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Βάλτου Ξηρομέρου Ευρυτανίας, “Οι Σταυραετοί των Αγράφων”, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Αγρινίου.
Το συνέδριο περιλαμβάνει πολλές εκδηλώσεις και δρώμενα και συνεχίζεται το Σάββατο στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου.
Κατά την σημερινή πρώτη μέρα του Συνεδρίου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Μουτσιάνας δήλωσε στο agriniopress.gr πως το συνέδριο διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια ενώ στόχος είναι μέσω αυτού να δίνει το βήμα στους 50 συλλόγους από τους οποίους απαρτίζεται, να έρχονται σε επαφή μεταξύ τους και να βελτιώνονται.
Η πρώτη μέρα ήταν αφιερωμένη στα Άγραφα, τα οποία οι Σαρακατσάνοι όπως ανέφερε θεωρούν ως κοιτίδα τους παρά το ότι έχουν σκορπιστεί σε ολόκληρο τον κόσμο και με αυτό τον τρόπο θέλουν να τιμήσουν την καταγωγή τους.

Ο  πρύτανης του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων Γιώργος Καψάλης, ο οποίος επίσης παραβρέθηκε στο συνέδριο  τόνισε ότι μέσω αυτού, παρέχεται στους Σαρακατσάνους μία εξαιρετική ευκαιρία να ανταμωθούν και να διαπιστώσουν από πού έρχεται ο καθένας, που βρίσκεται, αλλά και που πορεύεται. Σημείωσε ακόμη πως ειναι ο πολύ σημαντικές  αυτές οι πρωτοβουλίες και για τη νέα γενιά Σαρακατσάνων.
Το παρόν έδωσε και  ο Δήμαρχος Αγράφων, Γιώργος Μπαμπαλής και ο Δημαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου. Δείτε φωτογραφίες:











agrinio.press
google page rank