Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΤΗΣ ΑΜΒΡΑΚΙΑΣ ΟΔΟΥ!

Θετικές είναι εξελίξεις σύμφωνα με το  βουλευτή Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, μετά και τις επαφές που είχε με υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Οδικών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, καθώς εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η συμπληρωματική σύμβαση για την 1η εργολαβία της Αμβρακίας Οδού, η οποία περιλαμβάνει τα πρώτα 22,5χλμ του έργου ξεκινώντας από τα διόδια του Ακτίου.
74-1-750x375Με την έγκριση της Συμπληρωματικής Σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, η πρώτη εργολαβία θα ξεκινήσει άμεσα και θα κατασκευαστεί το τμήμα από το 1,3χλμ έως το 17,6χλμ., αλλά θα δοθεί άμεσα στην κυκλοφορία μέχρι το 15ο χλμ, δηλαδή το τμήμα από τα διόδια του Ακτίου έως τον κόμβο Παλαίρου. Επίσης, η έγκριση της πρώτης εργολαβίας από το Ελεγκτικό Συνέδριο ανοίγει το δρόμο και για την 3η και 4η εργολαβία, που παραμένουν εδώ και μήνες στάσιμες και δημιουργεί ένα καλό προηγούμενο, αρκεί να υπάρξει πολιτική βούληση.

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής έχει εισηγηθεί στο Υπουργείο να προχωρήσουν και η 3η και η 4η εργολαβία, δηλαδή το τμήμα από το Δρυμό έως την Αμβρακία, όπως η πρώτη με Συμπληρωματικές Συμβάσεις και όχι με εργολαβία «σκούπα», προκειμένου να μην υπάρξουν νέες καθυστερήσεις, από τη στιγμή που έχει ολοκληρωθεί πάνω από το 60% των εν λόγω εργολαβιών και ως εκ τούτου υπάρχει η δυνατότητα να δοθούν πιο γρήγορα στην κυκλοφορία.
Τέλος, (σύμφωνα με το ΑΠΕ)   με την πρώτη εργολαβία μπορεί να ξεκινήσει και ένα τμήμα της δεύτερης εργολαβίας, καθώς για αυτήν δεν χρειάζεται έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, αλλά μόνον Ανακεφαλαιωτικός Πίνακας Εργασιών
agriniosite
google page rank