Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Δόθηκε σήμερα το πρωί η εκκίνηση της ποδηλατουριστικής διαδρομής Brevet 205 km – Λευκάδα «Το στεριανό Νησί»

Δόθηκε σήμερα, 11 Μαρτίου 2017, στις 7.00 το πρωί, στο λιμάνι του Νυδριού με καλή συμμετοχή η εκκίνηση της ποδηλατουριστικής διαδρομής μήκους 205 χλμ. με τίτλο Brevet* 205 km – Λευκάδα «Το στεριανό Νησί», που διοργανώνεται για πρώτη φορά στο νησί μας.
Η μη ανταγωνιστικού χαρακτήρα διαδρομή, με χρονικό όριο 13.5 ώρες, διοργανώθηκε υπό την σκέπη του Α.Σ.Λ. Φίλανδρος και της Λέσχης Ποδηλατικού Τουρισμού Ελλάδας – Audax Randonneurs Grece, που είναι ο επίσημος Φορέας διαχείρισης των Brevet στην Ελλάδα και έχει σαν κύριο σκοπό την άρτια και ασφαλή διοργάνωση ποδηλατικών εκδηλώσεων brevets, σύμφωνα με τους όρους και κανόνες της Brevet Randonneurs Mondiaux και Audax Club Parissien.

Η διαδρομή με αφετηρία και τερματισμό το λιμάνι Νυδριού αφού κάνει πρώτα τον γύρο της Λευκάδας διασχίζει στη συνέχεια ένα κομμάτι της Αιτωλοακαρνανίας (Βόνιτσα, Παλιάμπελα, Μοναστηράκι, Πάλαιρος) και συνεχίζει και πάλι στην Λευκάδα, ακολουθώντας την ανατολική ακτογραμμή του νησιού με κατάληξη το λιμάνι του Νυδριού.
Από τη μεριά μας να επισημάνουμε την παντελή, σχεδόν, έλλειψη ποδηλατοδρόμων στη νησί μας, που γίνεται ιδιαίτερα αισθητή κατά την περίοδο της τουριστικής σεζόν. Απευθυνόμαστε επιπλέον προς κάθε αρμόδιο για να μας διαφωτίσει τίνος φαεινή ιδέα ήταν η τοποθέτηση ενός φρεατίου στη μέση της δεξιάς λουρίδας του δρόμου, στη Βασιλική, με τις βίδες να προεξέχουν και να εγκυμονούν κινδύνους για όλα τα τροχοφόρα και όχι μόνο για τους ποδηλάτες. Ήμαρτον πια με αυτού του είδους τις ευρεσιτεχνίες!

* Η λέξη Brevet χρησιμοποιείτε από τα τέλη του 19ου αιώνα και προέρχεται από τη γαλλική λέξη Randonneuring. Τα Brevets είναι ποδηλατικές διαδρομές υπεραποστάσεων, 200χλμ και πάνω, οι οποίες έχουν σαν κύριο στόχο να αναδείξουν τα τουριστικά χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής. Το πρώτο καταγεγραμμένο Brevet έλαβε χώρα στις 12 Ιουνίου του 1897 όπου 12 Ιταλοί ποδηλάτες δοκίμασαν να μεταβούν από την Ρώμη στη Νάπολη κάνοντας ποδήλατο για μια απόσταση 230χλμ. Η κορωνίδα των brevet είναι το Παρίσι – Βρέστη – Παρίσι. Το Audax Club Parisien κάθε τέσσερα χρόνια διοργανώνει την μεγαλύτερη ποδηλατική διαδρομή από το Παρίσι στη Βρέστη και πίσω στο Παρίσι συνολικού μήκους 1200 περίπου χιλιομέτρων. Επίσης φημισμένες διαδρομές είναι η Λονδίνο – Εδιμβούργο – Λονδίνο και η Βοστώνη – Μόντρεαλ – Βοστώνη συνολικής χιλιομετρικής απόστασης 1400χλμ και 1200χλμ αντίστοιχα. Φορέας διαχείρισης των Brevet στην Ελλάδα είναι η Λέσχη Ποδηλατικού Τουρισμού Ελλάδας – Audax Randonneurs Grece που έχει σαν κύριο σκοπό την άρτια και ασφαλή διοργάνωση ποδηλατικών εκδηλώσεων brevets, σύμφωνα με τους όρους και κανόνες της Brevet Randonneurs Mondiaux και Audax Club Parissien.


















kolivas
google page rank