Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας: Μια κωλοτούμπα χωρίς συγνώμη!


Μια πολύ σημαντική εξέλιξη άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που άρχισε πριν από λίγο στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Διοικητήριο. 
Ο Δήμαρχος και η πλειοψηφία του συντάχθηκαν με την λύση συνεργασίας με τον Δήμο Βόνιτσας σαν πρώτη επιλογή για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, λίγους μόλις μήνες μετά τις Ομηρικές μάχες που έδιναν με την αντιπολίτευση, όταν υπαναχωρόντας απ΄την υπάρχουσα συμφωνία με τον Δήμο Ανακτορίου-Βόνιτσας, υποστήριζαν τη λύση της δημιουργίας ΧΥΤΥ στη Λευκάδα, κόντρα στην άποψη της αντιπολίτευσης που από τότε επέμενε στην συνεργασία. 
Τότε μάλιστα είχε προσκαλέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο τον καθηγητή του Πολυτεχνείου, στον οποίο είχαν αναθέσει την μελέτη για την εξεύρεση της κατάλληλης τοποθεσίας (στη Λευκάδα), προκειμένου να πείσει για την ορθότητα των επιλογών του, πρώτη των οποίων ήταν το αμμορυχείο του Προφήτη Ηλία, κάτι που είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τους κατοίκους των ορεινών οικισμών. Για τον ίδιο σκοπό μάλιστα είχε προσκαλέσει τότε και τον μελετητή κ. Τσιλιγιάννη…
Το χειρότερο δε σ΄εκείνη την προσπάθεια, ήταν πως εκτός των άλλων, τότε υπήρξε απόπειρα διχασμού του κόσμου της Λευκάδας, όταν εμμέσως πλην σαφώς αντιδήμαρχος «απείλησε» να έλθει πολλαπλάσιος κόσμος (της πόλης) στο συμβούλιο (σαν αντίβαρο στους λιγοστούς ορεινούς)…
Η δημαρχιακή αυτή κωλοτούμπα είναι βέβαια προς την σωστή κατεύθυνση και ευτυχώς που τελικά έγινε.  Όμως όταν έχουν συμβεί όλα όσα προηγήθηκαν, το λιγότερο που θα περίμενε κανείς απ΄τον δήμαρχο θα ήταν να αναγνωρίσει το (τότε) λάθος του και να ζητήσει συγνώμη, τόσο για την αναστάτωση που είχε δημιουργήσει όσο και για τον χρόνο που εν τω μεταξύ χάθηκε.
http://www.fortsalefkada.gr/
google page rank