Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Παρέμβαση Μαξίμου για το…ναυάγιο με τον εμίρη του Κατάρ στην Ζάκυνθο

Σε απoχώρηση από την Ελλάδα προσανατολίζεται ο κρατικός όμιλος του Κατάρ Al Rayan, προσφεύγοντας ταυτοχρόνως στη Δικαιοσύνη για το μπλόκο στα επενδυτικά σχέδιά του στο Ιόνιο και ειδικά για τον «πόλεμο» με τους φορείς της Ζακύνθου και το Δημόσιο για την παραλία Ναυάγιο.
To αραβικό fund, όπως επισημαίνουν στελέχη του στη Realnews, «θα αποδείξει στις δικαστικές αίθουσες πως το ελληνικό κράτος δεν είχε καμία αξίωση στην έκταση πριν την αγοράσει το εμιράτο του Κατάρ».
Από τα έγγραφα που φέρνει στο φως η «R», προκύπτει ότι αρχικά το Δημόσιο είχε κρίνει γνήσια τη διαθήκη βάσει της οποίας είχε κληρονομήσει ο πωλητής Γιώργος Χάρος την επίδικη έκταση και στη συνέχεια τη μεταβίβασε στο καταριανό fund.

Από άλλο έγγραφο προκύπτει ότι το Δημόσιο δεν άσκησε δικαίωμα προτίμησης στο προβλεπόμενο διάστημα των 30 ημερών, δίνοντας έτσι το «πράσινο φως» στους Καταριανούς να προχωρήσουν στην επένδυση.
Συγκεκριμένα, στην αγωγή – με την οποία συντάχθηκε το Δημόσιο πριν από τη δίκη για το Ναυάγιο- αναφέρεται ότι ο πωλητής Γ. Χάρος, τελευταίος απόγονος της γνωστής ζακυνθινής οικογένειας Φλαμπουριάρη, ουδέποτε υπήρξε ιδιοκτήτης της έκτασης, για την οποία διαθέτει μόνο ενετικούς τίτλους.
agrinio24
google page rank