Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

Φρίκη στη Μάνη: Ιερέας κακοποιούσε σεξουαλικά 12χρονη -Είχε μιλήσει η ανήλικη, δεν την πίστευε η μητέρα της

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Μάνης από τις αποκαλύψεις για τις πράξεις ενός ιερέα που φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά ένα 12χρονο κορίτσι, με το «Χαμόγελο του Παιδιού» να βγάζει σχετική ανακοίνωση για το πώς εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα και την Ιερά Μητρόπολη Μάνης να θέτει τον παπά σε αργία.
Σύμφωνα με τον «Λακωνικό Τύπο», ο ιερέας είναι 57 ετών, χήρος και έχει δικά του παιδιά. Τα τελευταία χρόνια συζούσε με μια γυναίκα βουλγαρικής καταγωγής και μητέρα ενός ανήλικου κοριτσιού σε χωριό της Ανατολικής Μάνης, όπου διέμενε και ασκούσε το επάγγελμά του. Όπως αποκαλύφθηκε, ο 57χρονος ιερέας φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά το 12 ετών, σήμερα, κοριτσάκι.
Η σύλληψη του κατηγορούμενου έγινε την περασμένη Τρίτη, ενώ με διαδικασίες εξπρές προχώρησαν η προανάκριση και η απολογία του. Την επόμενη ημέρα, ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στις φυλακές Τρίπολης, όπου θα παραμείνει προφυλακισμένος μέχρι τη δίκη του.
Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»
Το «Χαμόγελο του Παιδιού» προχώρησε σε ανακοίνωση σχετικά με την υπόθεση,για το πώς εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα, με τον ιερέα να αρνείται τα πάντα και να προχωρά σε απειλές, ενώ ακόμη και η μητέρα της ανήλικης δεν πίστευε την κόρη τη, μέχρι πριν από λίγες ημέρες, όπου και κατέθεσε, με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο δράστης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»
Σε συνέχεια των δημοσιευμάτων για την σύλληψη του ιερέα στην ανατολική Μάνη Λακωνίας για σεξουαλική Κακοποίηση 12χρονου κοριτσιού, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σας ενημερώνει για την «Οδύσσεια» που πέρασε το μικρό κορίτσι προσπαθώντας να μιλήσει για την φρίκη που πέρασε.
Τον Απρίλιο του 2018 η μικρή εμπιστεύτηκε το γεγονός σε άνθρωπο του Οργανισμού και μετά από προτροπή του τελευταίου άμεσα κινήθηκαν οι διαδικασίες. Το παιδί μαζί με ανθρώπους του Οργανισμού μετέβη στον Εισαγγελέα ανηλίκων όπου κατέθεσε με την πλαισίωση από πραγματογνώμονα.
Καθ’ όλη την διάρκεια της προετοιμασίας και της κατάθεσης του Παιδιού, βασικό μέλημα του Οργανισμού ήταν η διασφάλιση της προστασίας της μικρής και η απομάκρυνση από τον ιερέα.
Σε αυτήν την προσπάθεια «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και οι άνθρωποι που βρίσκονταν συνεχώς δίπλα στην 12χρονη αντιμετώπιζαν τις απειλές του ιερέα έως του σημείου της επίσκεψης του μαζί με δικηγόρο σε χώρο μας για την αποτροπή των ενεργειών μας. Επιπροσθέτως και η μητέρα του Παιδιού προέβει σε προπηλακισμούς εις βάρος των ανθρώπων του Οργανισμού. Αποτέλεσμα ήταν να συλληφθεί εργαζόμενος του Οργανισμού μας.
Σε συνέχεια των παραπάνω κληθήκαμε από τον εισαγγελέα που τελικά αποφάσισε ότι η 12χρονη δεν θα έχει επαφή με τον ιερέα.
Όταν ολοκληρώθηκε η κατάθεση της 12χρονης, ο εισαγγελέας αποφάσισε να έχει επαφή μόνο με τη μητέρα της παρουσία κοινωνικού λειτουργού από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ωστόσο δεν υπήρχε κάποια απόφαση για τον τότε φερόμενο ως δράστη ιερέα.
Πριν λίγες ημέρες και αφού η μητέρα της 12χρονης κατάλαβε πως της έλεγε την αλήθεια προχώρησε σε κατάθεση. Ο ιερέας συνελήφθη και κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση.
Η 12χρονη βρίσκεται πλέον στην φροντίδα του «Χαμόγελου»
Τα παραπάνω δεν θα χρειαζόντουσαν να ειπωθούν αν δεν ήταν μία ιστορία που μας φέρνει σε αμηχανία κι απόγνωση διότι ακόμα και σήμερα αναρωτιόμαστε:
Ως πότε ένα Παιδί θα βρίσκει το θάρρος να μιλήσει για την φρίκη που περνάει αλλά κανείς δεν θα το πιστεύει;
Ως πότε ένα Παιδί θα πρέπει να ταλαιπωρείται με αμέτρητες καταθέσεις σε αφιλόξενα για Παιδιά δικαστήρια βιώνοντας ξανά και ξανά την Κακοποίηση;
Ως πότε ένα Παιδί θα βιώνει κακοποίηση και μια ολόκληρη τοπική κοινωνία θα σωπαίνει;
Ιερά Μητρόπολη Μάνης: Τέθηκε σε αργία ο κληρικός
Σε ανακοίνωση προχώρησε και η Ιερά Μητρόπολη Μάνης, αναφέροντας πως ο εν λόγω κληρικός έχει τεθεί ήδη σε αργία, σύμφωνα με τις κείμενες εκκλησιαστικές ποινικές διατάξεις.

Πηγή: iefimerida.gr
google page rank