Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Αν ήταν μόνο ο “Τζόκερ” ίσως να ήταν και ...καλά! του Βασίλη Σκουρή

Κατ’ αρχήν, σαν... πολλά δεν μαζεύονται;

Και δεν αναφέρομαι μόνο στην είσοδο της αστυνομίας σε κινηματογράφους, κατόπιν τηλεφωνημάτων στην ασφάλεια υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού, προκειμένου να προσαχθούν ανήλικοι που βλέπουν μια συγκεκριμένη ταινία!
Βασίλης Σκουρής απο την Πάλαιρο 

Πρόσφατα, ο “γαλάζιος” βουλευτής Θεσσαλονίκης Στράτος Σιμόπουλος, κάλεσε τους Θεσσαλονικείς να μη δουν τον Σταμάτη Κραουνάκη που θα έδινε παράσταση στην πόλη τους, γιατί ο μεγάλος μας μουσικοσυνθέτης είναι υβριστής της παράταξης! Δηλαδή, εάν είσαι σε άλλη παράταξη να μην βλέπεις τον Μαρκουλάκη ή τον Λούλη! Το κόμμα του δεν αντέδρασε, το Πειθαρχικό της Πειραιώς δεν απασχολήθηκε, συστάσεις από το Προεδρείο της Βουλής δεν υπήρχαν, οι -λαλίστατοι, κατά άλλα- “φιλελεύθεροι” της διανόησης και των μέσων ενημέρωσης, δεν ενοχλήθηκαν καν! Όπως ακριβώς και λίγες ημέρες πριν, όταν ένας άλλος “γαλάζιος” βουλευτής, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, θυμίζοντας χαφιέδες άλλων εποχών, έδινε στη δημοσιότητα τα στοιχεία διαδηλωτή του ΚΚΕ που συγκρούστηκε με αστυνομικούς στο άγαλμα του Τρούμαν! Το δε αρμόδιο υπουργείο ούτε καν ενοχλήθηκε, όταν εισαγγελέας διέταξε έρευνα για μια “μπούρδα” του -επίσης “γαλάζιου”- βουλευτή Μπάμπη Παπαδημητρίου, ότι στο Μαξίμου επί Τσίπρα κάπνιζαν χασίς!
Όλα αυτά είναι, άραγε, τυχαία; Πιστεύει κανείς ότι δεν είναι αντανάκλαση ενός κλίματος που καλλιεργείται και το οποίο μας παραπέμπει σε άλλες εποχές; Είναι άσχετο, πχ, από απόψεις -όπως ορθώς σημειώνει ο Στέλιος Κούλογλου- ότι η εκμάθηση της ιστορίας “πρέπει να αναπτύσσει την εθνική συνείδηση”; Ή από αποφάσεις σαν αυτές του Συμβουλίου της Επικρατείας, που κρίνει ότι με τη διδασκαλία των θρησκευτικών “πρέπει να επιδιώκεται η ανάπτυξη της ορθόδοξης χριστιανικής συνείδησης” και, επιπλέον, ότι πρέπει το μάθημα “να απευθύνεται αποκλειστικά στους ορθόδοξους χριστιανούς μαθητές”;
Τέτοια περιστατικά μπορούμε να αναφέρουμε πολλά- και ίσως αποτελέσουν αντικείμενο άλλου άρθρου. Ας επανέλθουμε, όμως, στο θέμα της εισβολής της αστυνομίας στους κινηματογράφους.
-Το γεγονός ότι έγινε σε δυο κινηματογράφους αποδεικνύει ότι δεν ήταν μια “παραξενιά” κάποιων “ιδιότροπων” υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού, αλλά υπήρχαν κατευθύνσεις και σχέδιο.
-Η άμεση αντίδραση της Αστυνομίας είναι επίσης αξιοσημείωτη. Συνήθως τηλεφωνείς και σου απαντούν ότι δεν έχουν περιπολικό. Μου έλεγε πρώην Επίτροπος της χώρας μας στην ΕΕ ( το όνομα στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου) πως τηλεφώνησε νύχτα στην ασφάλεια για φασαρία από πάρτι και ο διοικητής απαντούσε ότι δεν διαθέτει δυστυχώς περιπολικό, ζητώντας συγγνώμη. Τα αντανακλαστικά για τις προσαγωγές νεαρών από τους κινηματογράφους, είναι προφανώς διαφορετικά!
-Οι νέοι μπορεί να ψηφίζουν στα 17, αλλά πρέπει να συμπληρώσουν τα 18, για να δουν ταινίες που συζητούνται και για πολλούς αποτελούν αριστουργήματα (προσωπικά δεν έχω καταλήξει, καθώς η ταινία δεν κάνει γνωστό εναντίον ποιου γίνεται η εξέγερση, ενώ –πάλι προσωπικά- δεν δικαιώνω σε καμία περίπτωση την αυτοδικία), την ίδια στιγμή που στο διαδίκτυο μπορεί να δουν ότι θέλουν και στις τηλεοράσεις να παρακολουθήσουν -κατά κανόνα- τηλεοπτικά σκουπίδια!
-Δημοσιογράφοι, αντί να αναδείξουν το θέμα, επιχειρούν να το διαστρεβλώσουν! Αρχικά, η υπόθεση ήταν... fake news! Μετά, την εντολή την έδωσε ξαδέλφη του υφυπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, ο νόμος είναι με υπογραφή του Ραγκούση, ο νόμος είναι του Μεταξά που δεν κατάργησε ο ΣΥΡΙΖΑ κοκ. Ο αυτοεξευτελισμός του καθενός είναι δικαίωμά του, η προστασία της δημοσιογραφίας όμως υπόθεση όλων, και, πρωτίστως, όσων ασχολούμαστε επαγγελματικά μα αυτήν!
Ο υπογράφων ποτέ δεν έχει πιστέψει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ακροδεξιός. Το περιβάλλον , όμως, που δημιουργείται, δεν είναι ούτε καν φιλελεύθερο! Η κυβέρνηση, εγκλωβισμένη και από την προεκλογική της ρητορική και από την ακροδεξιά πτέρυγα στο εσωτερικό του κόμματος, κλείνει το μάτι προς την ακροδεξιά, ευελπιστώντας έτσι ότι θα την ενσωματώσει, ενόψει και των δύσκολων αποφάσεων που θα χρειαστεί να ληφθούν στο μέλλον, σε κρίσιμα εθνικά θέματα.
Το αποτέλεσμα θα είναι, όμως, ακριβώς το αντίθετο! Η επώαση του αυγού, δεν σταματά το φίδι!
ΥΓ1: Σε ποια άλλη ταινία έχει εισβάλλει η αστυνομία κυνηγώντας ανηλίκους; Σε καμία. Είναι σαφές πως κάποιους τους ανησυχεί το περιεχόμενο!
ΥΓ2: Σε λίγο θα λέμε «τύφλα» να έχουν η κυρία Λουκά και οι παραχριστιανικές οργανώσεις που μαζεύονταν έξω από ταινίες και θεατρικές παραστάσεις, που τις θεωρούσαν του… Αντίχριστου!
google page rank