Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

«ΝΕΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΥΦΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ» ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Με μεγάλη απογοήτευση αποχωρήσαμε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας. Ακούστε λοιπόν

Κύριε Δήμαρχε και κύριοι της Δημοτικής Αρχής μάλλον δεν καταλάβατε ότι από τη θέση που μας έταξε η κοινωνία δηλαδή της αντιπολίτευσης και του ελεγκτή των δημοτικών πεπραγμένων προσήλθαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο για να συζητήσουμε επί των θεμάτων των οποίων εσείς ορίσατε στην ημερήσια διάταξη. 
Σας θυμίζω λοιπόν ότι βάση του κανονισμού του Δημοτικού Συμβουλίου έχουμε το νόμιμο δικαίωμα να τοποθετούμαστε σε κάθε θέμα όπως και να αντιπροτείνουμε και πολλές φορές να κριτικάρουμε τις αποφάσεις που έρχονται προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο πάντα με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών και του Δήμου μας.

Βλέποντας λοιπόν χθες το εικοστό (20) θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε αναμόρφωση τεχνικού προγράμματος ύψους 460.000 ευρώ και με δεδομένο ότι η εισήγηση του θέματος ήρθε στους δημοτικούς συμβούλους με e-mail δύο ώρες πριν το δημοτικό συμβούλιο, «εντελώς τυχαία», ζητήσαμε το θέμα να μπει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο ή σε έκτακτο μετά από τρεις ή τέσσερις ημέρες έτσι ώστε μια τέτοια αναμόρφωση περίπου μισό εκατομμυρίου να γίνει το θέμα συζήτησης, ώστε οι προτάσεις μας να πιάσουν τόπο. Σας θυμίζουμε δε κύριοι της συμπολίτευσης ότι αυτά τα χρήματα δεν ανήκουν σε κανέναν από μας τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους αλλά είναι χρήματα των δημοτών μας.
Αντί αυτού είδαμε να εισηγείστε το θέμα κανονικά και έργα τα οποία είχαν ψηφιστεί από προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο και ήταν έτοιμα προς δημοπράτηση να ακυρώνονται. 
Παραθέτουμε λοιπόν τα ακυρωθέντα έργα : 
30.7333.03 Συντήρηση οδοποιίας Δ.Ε. Μεσολογγίου ΣΑΤΑ 2019 -110.000,00 Μη εκτέλεση
30.7333.04 Συντήρηση οδοποιίας Δ.Ε. Αιτωλικού, Οινιαδών ΣΑΤΑ 2019 150.000,00 Μη εκτέλεση
30.7324.13 Πλακοστρώσεις νοτίου τμήματος Αιτωλικού ΙΔΙΑ ΕΣΟΔΑ -100.000,00 Μη εκτέλεση
25.7312.09 Κατασκευή αγωγού με τσιμεντοσωλήνες από πλεξίδα εως Νεκροταφείο Τ.Κ. Μάστρου ΙΔΙΑ ΕΣΟΔΑ 
100.000,00 Μη εκτέλεση
ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ 460.000,00
Σας ρωτήσαμε λοιπόν εάν γι’ αυτές τις ακυρώσεις των έργων πήρατε τις σύμφωνες γνώμες των τοπικών κοινωνιών μέσω των τοπικών συμβουλίων που μόλις εκλέχτηκαν, όχι μόνο δεν απαντήσατε αλλά προσπαθήσατε και δημιουργήσατε τεχνιέντως ένταση η οποία δεν συνάδει με το ύφος και ήθος του δημοτικού συμβουλίου της Ιερής μας Πόλης. 
Με τα δύο πρωτοπαλίκαρά σας (Διαμαντόπουλος Σπύρος, πρώην αντιδήμαρχο της δημοτικής αρχής Καραπάνου, Αλετράς Αντώνης πρώην Δήμαρχος Οινιαδών) που μόνο «νέοι» στον πολιτικό στίβο δεν είναι με ειρωνεία, αλαζονεία, εκτοξεύοντας βρισιές προκαλέσατε την αντιπολίτευση και εμένα προσωπικά ώστε να αποπροσανατολίσετε την κοινή γνώμη. Με το Δήμαρχο Κώστα Λύρο να παρακολουθεί τα γεγονότα ως απλός θεατής καθήμενος στο νέο «τεραστίου όγκου» θρόνο του και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τσώλο που δυστυχώς δεν μπόρεσε να ελέγξει την όλη κατάσταση και να επιβάλει την τάξη όπως προβλέπει ο κανονισμός λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου. Τον παροτρύνουμε όμως να διαβάσει καλά τον κανονισμό λειτουργίας και επειδή είναι νέος πρόεδρος να τον εφαρμόσει σωστά. Η δημοτική μας αρχή πιστεύοντας σε αυτόν, ότι μπορεί να συντονίσει πολύ καλύτερα το δημοτικό μας συμβούλιο, άλλωστε αποδείξαμε ότι τον πιστεύουμε ψηφίζοντάς τον για Πρόεδρο και θέλοντας να δείξουμε την καλή μας πρόθεση από την αρχή. 
Προτιμήσαμε λοιπόν να αποχωρήσουμε από το δημοτικό συμβούλιο ως ένδειξη διαμαρτυρίας μετά την επίθεση με αχαρακτήριστες εκφράσεις από τον κ. Αλετρά προς τον Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δαουτίδη αλλά και εμένα προσωπικά. Θέλαμε με αυτόν τον τρόπο να προστατέψουμε το δημοτικό συμβούλιο της Ιερής μας Πόλης γιατί φανταστείτε την εικόνα την οποία θα δείχναμε αν παραμέναμε ανταποδίδοντας τις ύβρεις. 
Παρακαλούμε τα ΜΜΕ που βρέθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να αναρτήσουν στις ιστοσελίδες τους αμοντάριστα τα πλάνα από το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ώστε οι δημότες μας να έχουν την δυνατότητα να κρίνουν τα προαναφερθέντα. 
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι όπως την πενταετία της δημοτικής αρχής Καραπάνου ανήρτησαν δεκάδες βίντεο από το δημοτικό συμβούλιο έτσι και τώρα με τη δημοτική αρχή Λύρου θα συνεχίσουν να το πράττουν. 
Κάνω έκκληση στους δημότες της Ιερής μας Πόλης να παρευρίσκονται στα δημοτικά συμβούλια να συμμετέχουν σε αυτά και να μας κρίνουν όλους αυστηρά. 
Κάνω έκκληση στα τοπικά συμβούλια του δήμου μας να συμμετέχουν, να προτείνουν αλλά και να παρακολουθούν το έργο της δημοτικής αρχής και το ρόλο της αντιπολίτευσης έτσι ώστε σε αυτό που τους έταξε η τοπική τους κοινωνία να είναι χρήσιμοι και όχι απλοί παρατηρητές. 
Κύριε Δήμαρχε είναι δική σας ευθύνη με ποιο τρόπο θα διοικήσετε την πόλη προσέξτε όμως γιατί σ’ αυτούς που αναθέσατε τις αρμοδιότητες και τις ευθύνες διαισθανόμαστε ότι πολύ γρήγορα θα σας εκθέσουν !!!, άλλωστε «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού».  
Εκ του Γραφείου Τύπου 
Συνδυασμός «Δήμος για τα Παιδιά μας»

google page rank