Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Η πιο όμορφη γυναίκα είναι η γυναίκα της αξιοπρέπειας

Η πιο άσχημη γυναίκα, είναι η γυναίκα της απομίμησης. Η πιο όμορφη γυναίκα είναι η γυναίκα της αξιοπρέπειας.
Η ασχήμια της γυναίκας-απομίμηση, φαίνεται στον τρόπο που χασκογελάει συνέχεια και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι το κουτσομπολιό. Το κακό και φθηνό κουτσομπολιό, που στόχο έχει την υποτίμηση της αξιοπρέπειας των άλλων ανθρώπων.
Δυστυχώς η γυναίκα-απομίμηση είναι αυτό το κοpιτσάκι που δεν έγινε ποτέ γυναίκα και ακόμα ψάχνει να βρει τον τρόπο μέσα από της κακής ποιότητας συνήθειές της.
Ήταν επιλογή της και αντί να δεχτεί τις συνέπειες αυτής της επιλογής της, ψάχνει να βρει θύματα της δικής της ανωριμότητας.
Όπως έναν χορηγό. Και αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, τον παρατάει και πάει σε άλλη παραλία. Εκτός και αν είναι ήδη βολεμένη, όπως λέει και ο Μαζωνάκης, με τα λεφτά του μπαμπά. Φυσικά και δεν είναι κακό να υπάρχουν. Αλλά εξελίξου και σε κάτι ανώτερο βρε κοpίτσι μου. Μην πούμε και για τις φιλίες μέσω των οποίων εξυπηρετεί δικά της συμφέροντα.
Σχέσεις χωρίς ουσία. Σχέσεις απομίμησης. Μια τέτοια γυναίκα όσο όμορφη και να είναι εξωτερικά, πάντα στο πρόσωπό της αντανακλά η ασχήμια της ψυχής της. Το γέλιο της δεν έχει μελωδία, αλλά έναν εκνευριστικό ήχο που θα θέλεις να σταματήσει. Το βλέμμα της είναι ρηχό και παγωμένο. Οι συζητήσεις της χωρίς καμία ουσία. Γιατί δεν έχει να πει τίποτα για τη ζωή της. Αντίθετα, ασχολείται με τις ζωές των άλλων τις οποίες και προσπαθεί να υποτιμήσει. Γιατί μόνο έτσι μπορεί να δώσει αξία στον εαυτό της. Πλαστή αξία όμως.
Ο μεγαλύτερος εχθρός αυτής της γυναίκας είναι η γυναίκα της αξιοπρέπειας. Η ντόμπρα γυναίκα που από το στόμα της ακούγονται αλήθειες. Είναι δημιουργική και αγαπάει την δουλειά της. Της αρέσει να προσφέρει και να ανοίγει το μυαλό και τη σκέψη των άλλων. Γι’ αυτό και γίνεται ιδανική σύντροφος και καλή μητέρα. Πολλοί την παρεξηγούν. Αλλά ξέρει ότι είναι ο μόνος τρόπος για να φτιάξει ένα καλύτερο κόσμο. Και δεν πρόκειται να κάνει παζάρια στα θέλω της και τα πιστεύω της. Γιατί για να της αποδοθεί ο τίτλος της γυναίκας-αξιοπρέπεια πόνεσε πολύ. Έκλαψε πολύ. Δούλεψε πολύ.
Αντιμετώπισε τον εαυτό της κατάματα. Δεν ντράπηκε να δει τα λάθη της και να τα διορθώσει. Βούτηξε στον πιο βαθύ ωκεανό των κρυφών της σκέψεων, αναγνωρίζοντας τις αδυναμίες της και κατάφερε να τις κάνει δύναμη. Και αυτή η δύναμη την έκανε Γυναίκα της Αξιοπρέπειας, που τώρα εσύ άντρα καλείσαι να σεβαστείς, να αγαπήσεις και να ερωτευτείς.
Μην ξεχάσεις ποτέ, ότι μπροστά σου δεν έχεις μια απλή γυναίκα. Αλλά μια δημιουργία.
Ένα έργο τέχνης που πριν το αγγίξεις πρέπει να είσαι σίγουρος ότι αντέχεις την αξία του. Γιατί από αυτή τη γυναίκα δεν θα επιστρέψεις ποτέ. Θα χαθείς μέσα της και θα είναι ότι πιο όμορφο σου έχει συμβεί.

Πηγή: ewoman.gr
google page rank