Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Μέσα στον Νοέμβριο οι πρώτοι πρόσφυγες-μετανάστες στην Αιτωλοακαρνανία

Η πρώτη φάση της διερεύνησης των αστυνομικών αρχών ιδιωτικών κτιρίων (ξενοδοχείων) που θα μπορούσαν να διατεθούν για τη φιλοξενία προσφύγων – μεταναστών στην Αιτωλοακαρνανία, έχει ολοκληρωθεί και σύμφωνα με πληροφορίες του agrinioprress.gr, έχουν «κλειδώσει» δυο χώροι στην Αιτωλοακαρνανία.

Πρόκειται για ξενοδοχεία στον δήμο Αγρινίου (προς την περιοχή Στράτου) και στο Αντίρριο. Ειδικά η περίπτωση της μονάδας στην περιοχή του Αγρινίου, χαρακτηρίστηκε εξαρχής «ιδανική’ μιας και δεν βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή, ενώ ανήκει σε Τράπεζα.
Η δυναμικότητα των δυο μονάδων είναι μικρή, και δεν θα εξυπηρετήσει περισσότερα από 150 άτομα.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στο Ρίο θα φιλοξενηθούν περίπου 200 άτομα, σε ξενοδοχείο.
Η άφιξη των πρώτων μεταναστών-προσφύγων, στο πλαίσιο της αποσυμφόρησης των νησιών, αναμένεται μέσα στον Νοέμβριο και πρόκειται να υπάρξει συνέχεια.
Υπάρχουν ήδη διαβουλεύσεις και με άλλους επαγγελματίες στον χώρο του τουρισμού, ώστε να εξευρεθούν και άλλοι χώροι προσωρινής φιλοξενίας, ενώ προς το παρόν δεν φαίνεται να έχει τεθεί θέμα κάποιας δημόσιας υποδομής, κάτι που δεν αποκλείεται όμως για τη συνέχεια. Οι περισσότερες πάντως υποδομές αυτού του είδους, χαρακτηρίζονται ακατάλληλες, αφού απαιτούν μεγάλες και χρονοβόρες παρεμβάσεις και το αρμόδιο Υπουργείο αναζητά γρήγορες λύσεις.
www.agriniopress.gr
google page rank