Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας αποτελεί τοπικό σημείο αναφοράς για την εξυπηρέτηση, καταγραφή, κατεύθυνση, παραπομπή και διασύνδεση όλων των πολιτών του Δήμου μας με τα κοινωνικά προγράμματα και τις υπηρεσίες που υπάρχουν για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους. Ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας στο πλαίσιο του Π.Ε.Π. Δυτικής Ελλάδας 2014-2020, ως δικαιούχος φορέας, ξεκίνησε τη λειτουργία του Κέντρου το οποίο παρέχει μια ολιστική υποστήριξη στους ωφελούμενους για την καταπολέμηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και κάθε μορφής διακρίσεων, καθώς και την προώθηση στην απασχόληση.
Παρεχόμενες υπηρεσίες
Υποδοχή-Ενημέρωση-Συμβουλευτική-Ψυχολογική υποστήριξη με σκοπό την κοινωνική φροντίδα και προστασία όλων των πολιτών.
Ένταξη σε προγράμματα κοινωνικής προστασίας και στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), το Επίδομα Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, τις Προνοιακές Αναπηρικές Παροχές, το Επίδομα Στέγασης κ.ά.
Δράσεις που αποσκοπούν γενικά στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, όπως την σύνταξη βιογραφικού σημειώματος ή ακόμη και την παροχή βασικών αγαθών (ΤΕΒΑ).
Υποστήριξη παιδιών και εφήβων σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, μαθησιακών ή συναισθηματικών δυσκολιών.
Ωφελούμενοι
Όλοι οι πολίτες που κατοικούν στον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας και κατά προτεραιότητα άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού
Δικαιούχοι διεθνούς προστασίας
Ευάλωτες ομάδες πληθυσμού
Αιτούντες άσυλο
Μετανάστες
Ρομά
ΑμεΑ 

Στελέχωση του Κέντρου

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας στελεχώνεται από Κοινωνικό Λειτουργό και Ψυχολόγο.


Ωράριο Λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00 - 16:00


Επικοινωνία:
▪ Τηλέφωνο και Fax: 26430-23153
▪ Διεύθυνση: Πλ. Αγίου Σπυρίδωνος, Βόνιτσα


Το Κέντρο Κοινότητας είναι μια νέα δομή που θεσμοθετήθηκε με το Ν. 4368 (ΦΕΚ 21 Α΄/21.02.2016) και την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που ορίζει τις ελάχιστες προδιαγραφές λειτουργίας του (Δ23/ΟΙΚ.14435-1135 /ΦΕΚ854 Β’/30.03.2016). Έχει σαν σκοπό την περαιτέρω υποστήριξη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ βαθμού στην εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας.
google page rank