Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

Ασφαλτοστρώσεις σε τμήματα του δρόμου Βόνιτσας – Λευκάδας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στην εθνική οδό Βόνιτσας – Λευκάδας, στο πλαίσιο του έργου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για «Συντήρηση – Αποκατάσταση και άρση της επικινδυνότητας της Ε.Ο. 42 Αμφιλοχία – Βόνιτσα- Λευκάδα»
Με ταχείς ρυθμούς γίνονται καθημερινά οι εργασίες και περιλαμβάνουν εκτεταμένες ασφαλτικές εργασίες συντήρησης των υφισταμένων φθαρμένων ή ολισθηρών τμημάτων.
Αρχικά πραγματοποιείται η απομάκρυνση της παλαιάς ασφαλτικής στρώσης και η αποκατάσταση της οδοστρωσίας και ενίσχυση του εδαφικού υποβάθρου, αν απαιτείται, και αμέσως μετά θα εκτελεσθούν εργασίες διαγράμμισης.
Ο συγκεκριμένος δρόμος αποτελούσε χρόνια τώρα «πληγή» για τους οδηγούς, αφού το οδόστρωμα ήταν σε άθλια κατάσταση. Λακκούβες, αυλακώσεις, επικίνδυνη κλίση, καθιστούσαν το δρόμο «τριτοκοσμικό» και ιδιαίτερα επικίνδυνο.
Ειδικότερα στο 2ο χιλιόμετρο στη θέση Άγιος Αντώνιος έχουν σημειωθεί πολλά θανατηφόρα ατυχήματα.
Και αν προσθέσει κανείς σε όλο αυτό το γεγονός πως από το δρόμο περνούν καθημερινά εκατοντάδες οχήματα, αφού αποτελεί πέρασμα και συνδετήριο κρίκο με την Λευκάδα και το αεροδρόμιο Ακτίου, αλλά και με τις γύρω πόλεις και χωριά της περιοχής, αντιλαμβάνεται κανείς την κατάσταση του δρόμου και η ανάγκη επιδιόρθωσης του οδοστρώματος ήταν πολυπόθητη για την περιοχή μας και τους οδηγούς..
lefkadanews.com

google page rank