Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων 2017: Φωτιά από 1.400 ως 1.800 κυβικά και όσα κινούνται με πετρέλαιο!

Θα βάλουν… βαθιά το χέρι στην τσέπη όσοι αγόρασαν αυτοκίνητο από τον Ιανουάριο του 2007 έως τον Νοέμβριο του 2010
– Θα πληρώσουν περισσότερα τέλη κυκλοφορίας και όσοι έχουν πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο
– Εξετάζεται προσαύξηση μέχρι και 10% για περιβαλλοντικούς λόγους
– Ποιοί πρέπει να περιμένουν μειωμένα τέλη κυκλοφορίας έως και 10%
Ακόμη μια αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας έρχεται να πλήξει όσους έχουν αυτοκίνητο άνω των έξι ετών, αλλά και όσους αγόρασαν αυτοκίνητο που κινείται με πετρέλαιο. Καλά είναι τα νέα για όσους έχουν αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού άνω των πέντε ετών που θα δουν σημαντική μείωση στα τέλη κυκλοφορίας που θα πληρώσουν το 2017.

Οι αλλαγές με τις αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων 2017 θα στηριχθούν στους ρύπους και η δικαιολογία θα έχει να κάνει με το περιβάλλον, όμως ο στόχος είναι καθαρά εισπρακτικός. Το οικονομικό επιτελείο έχει βάλει στόχο την αύξηση των εσόδων που πέρυσι έφτασαν σχεδόν στο 1,1 δισ. ευρώ.
Έτσι θα πληρώσουν περισσότερα τέλη κυκλοφορίας όσοι έχουν πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο. Εξετάζεται να μπει προσαύξηση μέχρι και 10% για περιβαλλοντικούς λόγους, μέτρο που εφαρμόζεται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία.

Σημαντική όμως θα είναι και η αύξηση για όσους αγόρασαν αυτοκίνητο από τον Ιανουάριο του 2007 και ύστερα και μέχρι το Νοέμβριο του 2010. Όσοι λοιπόν έχουν αυτοκίνητο άνω των έξι ετών και είναι κυβισμού από 1.400 ως 1.800 κυβικά θα δουν αύξηση στα τέλη που πλήρωσαν πέρυσι. Για παράδειγμα για ένα 1.400αρι του 2007 πέρυσι τα τέλη κυκλοφορίας ήταν 255 ευρώ. Με τον νέο υπολογισμό θα φτάσουν τα 300 ευρώ. Αντίστοιχα για ένα 1.800 του 2007 τα τέλη από 380 ευρώ που ήταν πέρυσι θα εκτιναχθούν στα 500 ευρώ.
Δεν θα είναι όμως μόνο αυτές οι αυξήσεις καθώς στα σενάρια που εξετάζει το υπουργείο οικονομικών είναι και η αλλαγή στις κλίμακες με το ατελές όριο να πέφτει από τα 90 g/km διοξειδίου του άνθρακα, στα 85 ή ακόμα και στα 80 g/km και έτσι θα βρεθούν δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες να πληρώνουν τέλη ενώ μέχρι πέρυσι δεν πλήρωναν καθόλου.
Οι μόνοι που θα πρέπει να περιμένουν μειώσεις στα τέλη κυκλοφορίας είναι όσοι έχουν αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού, άνω των 1.800 κυβικών και το οποίο είναι άνω των πέντε ετών. Εδώ, καθώς είναι χιλιάδες οι ιδιοκτήτες τέτοιων αυτοκινήτων που κατέθεσαν πινακίδες λόγω της αύξηση των τελών κυκλοφορίας, υπάρχει η σκέψη για μείωση η οποία μπορεί να φτάσει και το 10%.http://www.newsit.gr/
google page rank