Ετικέτες

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016

Συγκινεί ο Μίκης Θεοδωράκης: Θέλω να διευθύνω για μια στερνή φορά, έστω κι απ' το καροτσάκι

Την επιθυμία του να είναι μαέστρος για μια τελευταία φορά αποκάλυψε ο Μίκης Θεοδωράκης.
Μιλώντας στη Real News, ο μεγάλος μας μουσικοσυνθέτης είπε: «Θέλω να διευθύνω για μια στερνή φορά. Υπάρχει μια διαφορά. Αυτή τη φορά θα διευθύνω από το καροτσάκι. Δεν με πειράζει καθόλου».
Ουσιαστικά, ο Μίκης Θεοδωράκης μίλησε για μια μεγάλη παράσταση που αναμένεται να δοθεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες, καθώς θα διευθύνει χορωδία που θα αποτελείται από 400 νέους χορωδούς, με συνοδεία συμφωνικής ορχήστρας και μαντολινάτας.
Εκτός από την επιθυμία του, ο Μίκης Θεοδωράκης μίλησε, μεταξύ άλλων, και για την προσωπική του εμπειρία από τους βασανιστές. «Οι πιο δυστυχισμένοι άνθρωποι δεν είναι ούτε οι ανάπηροι, ούτε οι φονιάδες. Οι πιο δυστυχισμένοι άνθρωποι είναι οι βασανιστές», είπε.

Και συνέχισε: «Οταν δέρνεις αναίτια έναν άνθρωπο, όταν τον βασανίζεις, χάνεις την ψυχή σου. Γνώρισα τέτοιους ανθρώπους και με όλους έγινα φίλος. Ερχονται και με βρίσκουν εδώ και εκεί, στις συναυλίες μου, στο σπίτι μου».
Μάλιστα, τόνισε πως «εμένα με αγαπάνε οι βασανιστές, αλλά και οι πόρνες. Αισθάνθηκα μεγάλη έκπληξη όταν μια μέρα στις φυλακές, κλεισμένος στο κελί μου, πληροφορήθηκα ότι στο κάτω πάτωμα είχαν φέρει πόρνες από τη Σύρο. Το βράδυ, αυτές οι γυναίκες άρχισαν να χτυπούν το ταβάνι και εν χορώ φώναζαν: "Μίκη, Μίκη!. Ξέρεις ότι σε έχουμε πρόεδρο στο σωματείο μας;". Ομολογώ ότι κολακεύτηκα πολύ».

iefimerida