Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΟΜΠΟΤΗ: ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΤΡΙΣΥΠΟΣΤΑΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ

Είναι ένα εκκλησάκι 15 τ.μ. το οποίο χτίστηκε εξ ολοκλήρου με τη σχεδίαση και επίβλεψη του κτήτορα και τεχνίτη τον Σοκόλ Γκέρκι (Σωκράτη), με μια μικρή βοήθεια του ξυλουργού Ηλία Ζωγάκη. 
Είναι τρισυπόστατος ναός αφιερωμένος στην Αγ. Άννα, στην Αγ. Παρασκευή και στον Αγ. Παντελεήμονα, ως ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ για την θαυμαστή παρέμβασή τους στη ζωή του κτήτορα και της συζύγου του. 
Με άδεια του πνευματικού τους, οι τρεις άγιοι αγιογραφήθηκαν σε μία εικόνα από τον εξαίρετο και ταπεινό αγιογράφο Κων/νο Καρασίκη, ο οποίος συνεχίζει αφιλοκερδώς την αγιογράφηση ολοκλήρου του ναού.
Παρ ότι ιδιωτικός ναός, και ανήκει στον Κων/νο Καραμπούλη χτισμένος στην αυλή της οικίας του κτήτορα, έτυχε πολύ μεγάλης αποδοχής τόσο από τους κατοίκους της Κομπωτής, όσο και των γύρω χωριών, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του κτήτορα και προσήλθαν κατά εκατοντάδες και στα θυρανοίξια τον Ιούλιο 2015 και στην Ιερά αγρυπνία τον Ιούλιο 2016, που τελέστηκαν από τον Αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο Τριάντη.
Ο ναός είναι ιδιωτικός και δεν διατίθεται για ακολουθίες ή μυστήρια, αλλά κάθε μέρα είναι στη διάθεση όλων για προσκύνηση, ενώ το κερί διατίθεται σε όλους ΔΩΡΕΆΝ!!!!!

Πανηγυρίζει το τριήμερο 25, 26 και 27 Ιουλίου και για τις ακολουθίες που τελούνται, οι κτήτορες προσκαλούν έγκαιρα όλους τους πιστούς.
Οι Άγιοι να είναι πάντα δίπλα σε όλους προστάτες και βοηθοί.
google page rank