Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Εμίρης απαντά για την αγοραπωλησία στα ορεινά της Ζακύνθου – Με φόντο τη δικαστική διαμάχη με εκκλησία και πολίτες

Ναι στις νόμιμες επενδύσεις στη Ζάκυνθο”… είναι η φράση στην οποία θα μπορούσε να συνοψιστεί η απάντηση που δίνει ο Εμίρης του Κατάρ αναφορικά με την αγοραπωλησία του στη Βορειοδυτική Ζάκυνθο και τις εν γένει επενδύσεις του στην περιοχή του Ιονίου, την οποία προκάλεσε το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Ημέρα και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΙΟΝΙΑΝ.
Επι της ουσίας μέσα από την επιστολή που λάβαμε από τους εκπροσώπους της εταιρείας AL RAYΥAN στην Ελλάδα, που εκπροσωπεί αποκλειστικά συμφέροντα του κράτους του Κατάρ, (συνεπώς τον Εμίρη) και η οποία είναι μοναδική μέτοχος της ελληνικής εταιρείας PIMANΑ A.E. που έχει αγοράσει την έκταση στην ΒΔ Ζάκυνθο, δίνεται τέλος στις πολλές και πιθανές παρερμηνείες, αιτιάσεις και εικασίες που κατά καιρούς έχουν εκφραστεί αναφορικά με το θέμα.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ φέρεται διατεθειμένος να σεβαστεί τα δικαιώματα όσων θίγονται, είτε είναι Εκκλησία, είτε Δημόσιο, είτε Περιφέρεια, είτε Δήμος, είτε ιδιώτης αρκεί να προκύπτουν από έγκυρους και νόμιμους τίτλους ή από μακροχρόνια κατοχή και καλλιέργεια ή οποιαδήποτε χρήση. Επίσης, ξεκαθαρίζει ότι η σύμβαση της αγοραπωλησίας έγινε μετά την λήψη όλων των προβλεπόμενων από την ελληνική νομοθεσία πιστοποιητικών και εγγράφων, καθόσον η εταιρεία τους σε όλα τα χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα λειτουργούσε, λειτουργεί και θα λειτουργεί πάντοτε σύμφωνα με τους νόμους του ελληνικού κράτους.

Τέλος δηλώνει πρόθυμος, δια των εκπροσώπων του, να συμβάλλει στην καλύτερη και ευρύτερη ενημέρωση των κατοίκων του νησιού για το ποιοί είναι, τι σκοπεύουν και ποια θα είναι τα οφέλη για την ανάπτυξη της επένδυσής τους στο νησί.

Η Επιστολή…
“Οι εκπρόσωποι της εταιρείας AL RAYΥAN στην Ελλάδα, που εκπροσωπεί αποκλειστικά συμφέροντα του κράτους του ΚΑΤΑΡ, μοναδική μέτοχος της ελληνικής εταιρείας PIMANΑ A.E. που έχει αγοράσει την έκταση στην ΒΔ Ζάκυνθο σας γνωρίζει τα εξής: Πληροφορηθήκαμε καθυστερημένα τα διαλαμβανόμενα στο δελτίο ειδήσεων του ΙΟΝΙΑΝ και το ρεπορτάζ της εφημερίδας σας και έτσι δεν είχαμε την δυνατότητα παρέμβασης σ’ αυτά. Σημειώνουμε όμως ότι αν είχαμε προσκληθεί θα συμμετείχαμε ευχαρίστως.
Επιθυμούμε, ωστόσο, σε κάθε περίπτωση να συμβάλλουμε με το σημείωμα αυτό θετικά, στο διάλογο και στην ενημέρωση των τηλεθεατών/αναγνωστών σας για το ζήτημα της μεγάλης αυτής επένδυσης που προγραμματίστηκε για την Ζάκυνθο και η οποία για διάφορους λόγους, που δεν εξαρτώνται από εμάς, καθυστερεί σημαντικά.
Με την ευκαιρία θέλουμε να διαβεβαιώσουμε εσάς και την τοπική κοινωνία, ότι είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε την επένδυση, από την οποία όμως μόνο θετικά αποτελέσματα για το νησί και τους κατοίκους μπορούν να υπάρξουν.
Γι’ αυτό, σας γνωρίζουμε, ότι στη περίπτωση κατά την οποία στην έκταση που αγοράσαμε υπάρξουν ιδιοκτησίες τρίτων, που προκύπτουν από έγκυρους και νόμιμους τίτλους ή από μακροχρόνια κατοχή και καλλιέργεια ή οποιαδήποτε χρήση, η εταιρεία θα σεβαστεί τα δικαιώματα αυτά και δεν πρόκειται να αδικήσει κανένα που ζει, εργάζεται και έχει ιδιοκτησία στην περιοχή.
Το μέγεθος της έκτασης και η μακροχρόνια ιδιοκτησία των δικαιοπαρόχων μας, δικαιολογεί την ύπαρξη τέτοιων ζητημάτων, που θα επιλύσουμε με καλή πίστη και διάθεση.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η σύμβαση της αγοραπωλησίας έγινε μετά την λήψη όλων των προβλεπόμενων από την ελληνική νομοθεσία πιστοποιητικών και εγγράφων. Η εταιρεία μας σε όλα τα χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα λειτουργούσε, λειτουργεί και θα λειτουργεί πάντοτε σύμφωνα με τους νόμους του ελληνικού κράτους.
Είμαστε πρόθυμοι να συμβάλλουμε στην καλύτερη και ευρύτερη ενημέρωση των κατοίκων της Ζακύνθου και μέσω του σταθμού σας για το ποιοί είμαστε, τι σκοπεύουμε και ποια θα είναι τα οφέλη για την ανάπτυξη της επένδυσής μας στο νησί”.

Το ρεπορτάζ
Αφορμή για το χθεσινό μας ρεπορτάζ στάθηκαν τα δημοσιεύματα σχετικά με την αγανάκτηση αλλά και απογοήτευση του εμίρη του Κατάρ, ο οποίος βλέπει τα σχέδιά του για εκτεταμένες τουριστικές επενδύσεις στο Ιόνιο να μένουν στα χαρτιά. Ο λόγος, το πρόστιμο, ύψους 9,5 εκατομμυρίων ευρώ που του επιβλήθηκε, από την Α’ Δ.Ο.Υ. Πατρών, για τη μεταβίβαση της νήσου Οξυάς. Αλλά και οι τοπικές αρχές και η Μητρόπολη του νησιού που κάνουν λόγο για ανάγκη σεβασμού της οικονομικής και περιβαλλοντικής νομοθεσίας για την αγοραπωλησία του στα ορεινάπου φέρεται να περιέχει πολλά ασαφή σημεία. Ο Μητροπολίτης Δωδώνης, εκ μέρους της Μητρόπολης Ζακύνθου χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα απέναντι στην εταιρεία που φαίνεται πως λειτουργεί για λογαριασμό του Εμίρη, ενώ η Πολιτεία περνά ένα και μόνο σαφές μήνυμα: Ναι στις ιδιωτικές επενδύσεις, αλά με νόμιμες διαδικασίες.

Σε δυο μήνες
Από εκεί και πέρα υπενθυμίζουμε πως νέο ραντεβού σε δυο μήνες, και συγκεκριμένα στις 2 Νοεμβρίου 2016, στην αίθουσα του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ζακύνθου έδωσαν η Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου και η Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου των Κρημνών με την εταιρία PIMANA AE προκειμένου να εκδικαστεί η διεκδικητική αγωγή που έχουν καταθέσει για την υπόθεση της αγοραπωλησίας στα ορεινά.
Και τούτο μετά την τρίτη κατά σειρά αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης αφού αρχικά είχε οριστεί για τις 3 Φλεβάρη 2016. Ωστόσο, μετά την κατάθεση πρόσθετης παρέμβασης από την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου ζητώντας την ακύρωση της αγοραπωλησίας στην οποία απέδιδαν στοιχεία παρατυπιών, δόθηκε αναβολή. Επίσης ζητούσαν την διερεύνηση της διάπραξης των αδικημάτων της κακουργηματική απάτης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και των Εκκλησιαστικών Νομικών Προσώπων, της ψευδούς βεβαίωσης, της παράβασης καθήκοντος κ.λ.π.. Αλλά και πάλι, οι συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των δικηγόρων που απείχαν από τα καθήκοντά τους από τον περασμένο Ιανουάριο μέχρι πριν από μια εβδομάδα, δεν επέτρεψαν να συζητηθεί η υπόθεση στο ακροατήριο.

imerazante.gr
google page rank