Ετικέτες

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016

Ο επικήδειος λόγος του Γιώργου Αποστολάκη στην εξόδιο ακολουθία του Ν. Τσακάλη

"Με οδύνη αποχαιρετά σήμερα η κοινωνία της Παλαίρου ένα άξιο τέκνο της.
Αποχαιρετούν οι φίλοι και οι γνωστοί , έναν ξεχωριστό άνθρωπο που ήξερε να τιμά και να σέβεται τις ανθρώπινες αξίες.
Αποχαιρετούν τα παιδιά και η σύζυγος τον άξιο πατέρα και σύντροφο, που τους αγάπησε και τους στήριξε μια ολόκληρη ζωή.
Αποχαιρετά η Πάλαιρος και όλος ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας  τον Δημοτικό Σύμβουλο και άξιο αντιδήμαρχο του.
Αποχαιρετώ και εγώ τον ξεχωριστό φίλο και λαμπρό συνεργάτη.
Νίκο Αγαπημένε φίλε, συνάδελφε, αδελφέ. Η μοίρα ήταν πολύ σκληρή μαζί σου.
Είναι αβάσταχτος ο πόνος και είναι δύσκολο να πούμε το στερνό αντίο.Φεύγεις νέος. Πάνω στην πιο αποδοτική σου ώρα και ενώ μπορούσες ακόμη να προσφέρεις πολλά με την εμπειρία, την αγωνιστικότητα και τη συνεχή διάθεση προσφοράς στους πολίτες.
Φεύγεις πρόωρα μέσα από την αγκαλιά των παιδιών σου και της συντρόφου που αγάπησες και κατόρθωσες να τους μεταδόσεις τις απλές αλήθειες της ζωής και τις αρετές που σε διέκριναν.
Εκλεγόσουν για πολλά χρόνια σταθερά πρώτος στο Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί οι άνθρωποι της Παλαίρου αναγνώριζαν στο πρόσωπο σου τον άξιο εκπρόσωπο τους.
Τον άνθρωπο που μπορούσαν να εμπιστευτούν και να βρουν κατανόηση στα προβλήματά τους.
Ήσουν ακέραιος, αγνός και με περιέργεια και όρεξη μικρού παιδιού.
Δούλευες πάντα σεμνά, αθόρυβα, δημιουργικά, προσφέροντας σε όλο το Δήμο αλλά ιδιαίτερα στην Πάλαιρο ότι καλύτερο μπορούσες, με ειλικρίνεια, συνέπεια και όραμα για το μέλλον. Ήσουν για όλους μας και ιδιαίτερα για μένα ο πολύτιμος συνεργάτης, ο ανεκτίμητος και έμπιστος φίλος.
Ήμουν φίλε μου πολύ τυχερός που πορεύτηκα και συνεργάστηκα μαζί σου. Σήμερα είμαστε όλοι εδώ για να σου ευχηθούμε καλό ταξίδι.
Για να εκφράσουμε μέσα από την καρδιά μας τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια στην αγαπημένη σου σύντροφο και στα άξια παιδιά σου. Για να σου υποσχεθούμε ότι η μνήμη σου θα μείνει πάντοτε ζωντανή σε όλους εμάς.
Για να σου δώσουμε την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε τους ίδιους στόχους που και εσύ, με τόση συνέπεια και υπευθυνότητα υπηρέτησες.
Αγαπημένε φίλε χωρίς τη δική σου παρουσία το Δημοτικό μας Συμβούλιο θα είναι φτωχότερο. Έφυγες την ώρα του αγώνα. Πέτυχες πολλά για τον τόπο μας και το Δήμο. Δεν σε λύγισαν τα προβλήματα και οι δυσκολίες, ούτε οι μικρότητες της ζωής. Σε λύγισε η αναπόφευκτη μοίρα του ανθρώπου.
Φίλε Νίκο
θέλω να σου δώσω μια τελευταία υπόσχεση. Τα όνειρα σου για την Πάλαιρο και το Δημο είναι δέσμευση για μας και φόρος τιμής για τη μνήμη σου. Θέλω να εκφράσω τη συμπαράσταση και τα θερμά συλλυπητήρια όλου του Δ.Σ. και των τοπικών συμβουλίων στην οικογένειά σου.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Παλαίρου που θα σε σκεπάσει.
Καλό ταξίδι φίλε μου, αδερφέ μου.

Οι αγαπημένοι φίλοι σου στη γειτονιά των αγγέλων σε περιμένουν."