Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης το τελευταίο αντίο στον Νίκο Τσακάλη στην Πάλαιρο

Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης,  συγγενείς, φίλοι,  συνεργάτες και πλήθος  κόσμου είπαν το τελευταίο αντίο στον Νίκο Τσακάλη, ο οποίος  άφησε την τελευταία πνοή αγωνιζόμενος  για την επίλυση των προβλημάτων της Παλαίρου και ολόκληρου του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, την Δευτέρα 26/09/2016 το απόγευμα στην Αθήνα.
Ήδη από χθες το απόγευμα  εκατοντάδες κόσμου είχαν μαζευτεί στο σπίτι του Νίκου  περιμένοντας  την σορό του, χωρίς να πιστεύουν αυτό που έγινε και με την άφιξη της  ξέσπασαν όλοι συντετριμμένοι σε κλάματα, με ένα γιατί να  πλανιέται στον αέρα .
Τραγικές φιγούρες η σύζυγος του και τα τρία παιδιά του, που τον υποδέχθηκαν σπίτι του για τελευταία φορά  συντετριμμένοι ,  ενώ συγγενείς και φίλοι προσπαθούσαν να τους δώσουν κουράγιο.
Η νύχτα ήταν βαριά στην Πάλαιρο απόψε που θρηνούσε ένα δικό της παιδί , τον Αντιδήμαρχο της. 
Σήμερα το πρωί Τετάρτη 28/9/2016 στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Παλαίρου όπου ψάλθηκε η εξόδιος ακολουθία από τον Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Τριάντη και πολλούς ιερείς , βρέθηκε πλήθος  κόσμου μέσα και έξω από την εκκλησία, άνθρωποι  που αγάπησαν τον Νίκο και  με δάκρυα στα μάτια τον  συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία υπο τους ήχους της φιλαρμονικής Λευκάδας στο κοιμητήριο της Παλαίρου, ενώ δεκάδες ήταν τα στεφάνια και οι ανθοδέσμες έξω από την εκκλησία.
Στον Ιερό Ναό παραβρέθηκε σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο και οι πρόεδροι των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων  με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ακτίου-Βόνιτσας Γιώργο Αποστολάκη ο οποίος και εκφώνησε τον επικήδειο αποχαιρετώντας τον στενό συνεργάτη και φίλο του: "Με οδύνη αποχαιρετά σήμερα η κοινωνία της Παλαίρου ένα άξιο τέκνο της.
Αποχαιρετούν οι φίλοι και οι γνωστοί , έναν ξεχωριστό άνθρωπο που ήξερε να τιμάκαι να σέβεται τις ανθρώπινες αξίες.
Αποχαιρετούν τα παιδιά και η σύζυγος τον άξιο πατέρα και σύντροφο, που τους αγάπησε και τους στήριξε μια ολόκληρη ζωή.
Αποχαιρετά η Πάλαιρος και όλος ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας  τον Δημοτικό Σύμβουλο και άξιο αντιδήμαρχο του.
Αποχαιρετώ και εγώ τον ξεχωριστό φίλο και λαμπρό συνεργάτη.
Νίκο Αγαπημένε φίλε, συνάδελφε, αδελφέ. Η μοίρα ήταν πολύ σκληρή μαζί σου.
Είναι αβάσταχτος ο πόνος και είναι δύσκολο να πούμε το στερνό αντίο.Φεύγεις νέος. Πάνω στην πιο αποδοτική σου ώρα και ενώ μπορούσες ακόμη να προσφέρεις πολλά με την εμπειρία, την αγωνιστικότητα και τη συνεχή διάθεση προσφοράς στους πολίτες.
Φεύγεις πρόωρα μέσα από την αγκαλιά των παιδιών σου και της συντρόφου που αγάπησες και κατόρθωσες να τους μεταδόσεις τις απλές αλήθειες της ζωής και τις αρετές που σε διέκριναν.
Εκλεγόσουν για πολλά χρόνια σταθερά πρώτος στο Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί οι άνθρωποι της Παλαίρου αναγνώριζαν στο πρόσωπο σου τον άξιο εκπρόσωπο τους.
Τον άνθρωπο που μπορούσαν να εμπιστευτούν και να βρουν κατανόηση στα προβλήματά τους.
Ήσουν ακέραιος, αγνός και με περιέργεια και όρεξη μικρού παιδιού.
Δούλευες πάντα σεμνά, αθόρυβα, δημιουργικά, προσφέροντας σε όλο το Δήμο αλλά ιδιαίτερα στην Πάλαιρο ότι καλύτερο μπορούσες, με ειλικρίνεια, συνέπεια και όραμα για το μέλλον. Ήσουν για όλους μας και ιδιαίτερα για μένα ο πολύτιμος συνεργάτης, ο ανεκτίμητος και έμπιστος φίλος.
Ήμουν φίλε μου πολύ τυχερός που πορεύτηκα και συνεργάστηκα μαζί σου. Σήμερα είμαστε όλοι εδώ για να σου ευχηθούμε καλό ταξίδι.
Για να εκφράσουμε μέσα από την καρδιά μας τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια στην αγαπημένη σου σύντροφο και στα άξια παιδιά σου. Για να σου υποσχεθούμε ότι η μνήμη σου θα μείνει πάντοτε ζωντανή σε όλους εμάς.
Για να σου δώσουμε την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε τους ίδιους στόχους που και εσύ, με τόση συνέπεια και υπευθυνότητα υπηρέτησες.
Αγαπημένε φίλε χωρίς τη δική σου παρουσία το Δημοτικό μας Συμβούλιο θα είναι φτωχότερο. Έφυγες την ώρα του αγώνα. Πέτυχες πολλά για τον τόπο μας και το Δήμο. Δεν σε λύγισαν τα προβλήματα και οι δυσκολίες, ούτε οι μικρότητες της ζωής. Σε λύγισε η αναπόφευκτη μοίρα του ανθρώπου.
Φίλε Νίκο
θέλω να σου δώσω μια τελευταία υπόσχεση. Τα όνειρα σου για την Πάλαιρο και το Δημο είναι δέσμευση για μας και φόρος τιμής για τη μνήμη σου. Θέλω να εκφράσω τη συμπαράσταση και τα θερμά συλλυπητήρια όλου του Δ.Σ. και των τοπικών συμβουλίων στην οικογένειά σου.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Παλαίρου που θα σε σκεπάσει.
Καλό ταξίδι φίλε μου, αδερφέ μου.
Οι αγαπημένοι φίλοι σου στη γειτονιά των αγγέλων σε περιμένουν." 
Επίσης στο τελευταίο Αντίο του Νίκου παρευρέθησαν και οι: αντιπεριφερειάρχες  Σταρακά Χριστίνα, Υφαντής Νίκος και Λύτρας Ιωάννης, οι περιφερειακοί  σύμβουλοι Μπαϊρακτάρης Δημήτριος, Γιάννης Κολοβός,  οι Δήμαρχοι Αμφιλοχίας Κοιμήσης Απόστολος και Ξηρομέρου Γαλούνης Ερωτόκριτος. 
H δημοτική σύμβουλος Δήμου Αγρινίου και πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ Αγγελική Ρούση, ο αντιδήμαρχος Αμφιλοχίας Παπούλιας Άκης, οι πρώην Δήμαρχοι Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός, Ακτίου-Βόνιτσας Νίκος Σολδάτος, Παλαίρου Κώστας Βίτσας και Στράτου Τζαμαλής Γρηγόρης, οι πρώην υπουργοί Χρήστος Βερελής και Θάνος Μωραΐτης,  ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Αντωνόπουλος, o πρώην Νομάρχης Σώκος Ευθύμιος, οι πρώην Νομαρχιακοί σύμβουλοι Τσούκας Γεώργιος και Θεόδωρος Κουτσομπίνας, π. Πρόεδρος της ΠΑΝΣΥ Τρυφιάτης Παναγιώτης και πολλοί άλλοι που δεν μπορέσαμε να ξεχωρίσουμε στο Πλήθος.
Καλό ταξίδι Νίκο 





























google page rank