Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Εκδρομή της ενορίας Του Αγίου Αθανασίου Κατούνας σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική...

Με τη χάρη και τη βοήθεια του Θεού μας, το διήμερο 26 – 27 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη προσκυνηματική εκδρομή της Ενορίας μας στη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική.
Επισκεφτήκαμε τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, όπου και προσκυνήσαμε την κάρα, τα ιερά λείψανα του Αγίου Δημητρίου, της Αγίας Ανυσίας και του Αγίου Γρηγορίου Καλλίδη. 
Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε στη Νέα Μηχανιώνα, όπου προσκυνήσαμε τη θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Φανερωμένης που είναι κειμήλιο από της αλησμόνητες πατρίδες. Επισκεφθήκαμε την πόλη της Επανομής, στην Ενορία της Παναγίας της Γιάτρισσας, όπου εκεί είναι εφημέριος ο π. Βησσαρίων Καντούνης, ο οποίος μας προσέφερε γεύμα στο πνευματικό κέντρο της Ενορίας του.
Διανυκτερεύσαμε σε ξενοδοχείο της Ουρανούπολης και το πρωί κάναμε με καραβάκι τον περίπλου του Αγίου Όρους, όπου υπήρχε ξεναγός, ο οποίος μας μιλούσε για τις ιερές μονές που βλέπαμε. Είχαμε την ιδιαιτέρα ευλογία να προσκυνήσουμε τμήμα του Τιμίου Σταυρού, την κάρα του Αγίου Στεφάνου, καθώς και τμήματα ιερών λειψάνων του Αγίου Παντελεήμονος, της Αγίας Μαρίνας, του Αγίου Φιλίππου και άλλων Αγίων, τα οποία μετέφεραν στο καραβάκι αγιορείτες Πατέρες από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος.
Μεγάλη ευλογία για όλους μας, αλλά ιδιαιτέρως για τις γυναίκες οι οποίες δεν μπορούν να επισκεφθούν το Άγιο Όρος λόγω του Αβάτου, η προσκύνηση των ιερών λειψάνων αλλά και η απόσταση αναπνοής (500 μέτρα)από τις ιερές μονές του Αγίου Όρους.
Επίσης, είχαμε την ιδιαιτέρα ευλογία να επισκεφθούμε και να προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Παϊσίου, του μεγάλου συγχρόνου Αγίου της Εκκλησίας μας.
Η συμμετοχή των πιστών ήταν μεγάλη (110 άτομα) καθώς και η πνευματική ωφέλεια, μας δόθηκε η ευκαιρία να βρεθούμε ποιο κοντά, να ψυχαγωγηθούμε όπως θέλει ο Θεός αλλά και να ωφεληθούμε πνευματικά από αυτά τα οποία ακούσαμε και είδαμε σ’ αυτά ιερά προσκυνήματα που επισκεφθήκαμε.
Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τον Μάιο, όπου και πάλι πρώτα ο Θεός θα επισκεφτούμε ευλογημένους και Αγιασμένους τόπους.
Ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή αλλά και για την τόσο όμορφη και πνευματική ατμόσφαιρα την οποία ζήσαμε.                 
Η Παναγία και οι Άγιοι μας να είναι βοήθεια σε όλους.
 ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:














google page rank