Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Ρόδος: Νεκρός 33χρονος που πήγε στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό

Εξετάζεται αν είχε προσβληθεί από τον επικίνδυνο ιό Η1Ν1 - Είχε υψηλό πυρετό και ρίγη
Την τελευταία του πνοή άφησε το Σάββατο ένας 33χρονος στη Ρόδο, πιθανότατα από γρίπη. Ο Ροδίτης μπήκε την Παρασκευή στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό.
Ο 33χρονος, όπως αναφέρει η rodiaki.gr, είχε υψηλό πυρετό επί διήμερο και ρίγη. Οι συγγενείς του ανησύχησαν για τη γενικότερη εικόνα που παρουσίαζε και αμέσως τον μετέφεραν στο νοσοκομείο της Ρόδου. Ο άτυχος 33χρονος, ωστόσο, δεν άντεξε και κατέληξε.
Από τις πρώτες εκτιμήσεις, ο 33χρονος ενδέχεται να είχε προσβληθεί από τον ιό Η1Ν1 της γρίπης και, σε συνδυασμό με το εξασθενημένο ανοσοποιητικό του σύστημα, αυτό του προκάλεσε επιπλοκές, που τον οδήγησαν στον θάνατο.
Σημειώνεται ότι σε αυξημένη επιφυλακή έχει τεθεί η ιατρική κοινότητα της χώρας, λόγω της έξαρσης της επιδημίας της γρίπης, που τις τελευταίες ημέρες έχει οδηγήσει στον θάνατο 39 ανθρώπους. Ολοι οι ιατρικοί σύλλογοι συστήνουν ψυχραιμία, αλλά και εγρήγορση, προτάσσοντας το αντιγριπικό εμβόλιο ως το πλέον αποτελεσματικό μέτρο.
Οι ηλικιωμένοι, τα μικρά παιδιά και άτομα που πάσχουν από ορισμένα χρόνια νοσήματα κινδυνεύουν περισσότερο από σοβαρές επιπλοκές της γρίπης. Σημαντικά μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης της γρίπης είναι η συστηματική εφαρμογή μέτρων ατομικής υγιεινής (π.χ. συχνό πλύσιμο χεριών), η απομόνωση των πασχόντων και η αποφυγή συγχρωτισμού σε κλειστούς χώρους.
Ο αποτελεσματικότερος τρόπος πρόληψης είναι ο εμβολιασμός με το αντιγριπικό εμβόλιο, το οποίο, όταν χορηγηθεί σωστά και έγκαιρα, προφυλάσσει από τη μετάδοση του ιού της γρίπης, συμβάλλοντας στην προστασία από τις σοβαρές επιπλοκές της γρίπης καθώς και στη μείωση απουσιών από την εργασία, το σχολείο και κάθε άλλη κοινωνική εκδήλωση.
Όπως κάθε χρόνο και επειδή ο ιός της γρίπης μεταλλάσσεται σε διαφορετικούς υποορότυπους, έτσι και για την περίοδο 2018-2019 η σύνθεση του αντιγριπικού εμβολίου περιέχει τα εγκεκριμένα στελέχη του ιού, σύμφωνα με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).
Για τη φετινή περίοδο μπορεί να συνταγογραφείται οποιοδήποτε αντιγριπικό εμβόλιο του οποίου η σύνθεση περιέχει τα εγκεκριμένα στελέχη (που διαθέτουν άδεια κυκλοφορίας) από τον Ελληνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.

Πηγή: rodiaki.gr
google page rank