Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Θανάσης Κασόλας υποψήφιος Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας πρώτη συνέντευξη: "ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΠΑΛΙΟ"

Ο Θανάσης Κασόλας είναι Πτυχιούχος ΤΕΙ Πάτρας Πολιτικών Μηχανικών με μεταπτυχιακό στην διαχείριση αποβλήτων και φοιτά στο Πανεπιστήμιο Κύπρου Πολιτικός Μηχανικός. Διατηρεί Τεχνικό γραφείο στην Βόνιτσα. Είναι νέος 38 ετών με καταγωγή από το Μοναστηράκι. 

Ο Κασόλας είναι ένας από τους  σημερινούς δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης του Δήμου και πρώην πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας με δήμαρχο τότε τον Νικόλαο Σολδάτο.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ακτίου - Βόνιτσας Αθανασιος Κασόλας ανοίγει τα χαρτιά του και μιλάει στο τεύχος του Ιανουαρίου στα ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΑ ΝΕΑ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Την πρώτη του συνέντευξη ως υποψήφιος Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας, παραχώρησε στην εφημερίδα μας ο κύριος Αθανάσιος Κασόλας. Ο κύριος Κασόλας αναφέρθηκε στην απόφασή του να διεκδικήσει τον Δημαρχιακό θώκο και κάλεσε τους ψηφοφόρους να τον στηρίξουν σε αυτή του την προσπάθεια και με το αποτέλεσμα των εκλογών να ..."αφήσουμε πίσω το παλιό", όπως χαρακτηριστικά τόνισε. Ακολουθεί η συνέντευξη:

"Κύριε Κασόλα αρχικά θα ήθελα να σας ευχηθώ καλή χρονιά με υγεία και έπειτα να σας ευχαριστήσω για την συνέντευξη που παραχωρείτε στην εφημερίδα μας ως υποψήφιος πλέον Δήμαρχος για το Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας."

"Καλή χρονιά με υγεία κύριε Φράγκο σε εσάς και στους αναγνώστες σας. Σας ευχαριστώ πολύ για το βήμα που μου δίνετε."

"Ποιοι ήταν οι λόγοι που σας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση κ. Κασόλα;"

"Κύριε Φράγκο είμαι ένας νέος άνθρωπος με αγάπη για τον τόπο μου. Εδώ έχω γεννηθεί, μεγαλώσει, δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά και εδώ βρίσκεται η οικογένειά μου. Αγαπώ τον τόπο μου και με λυπεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι βρισκόμαστε εν έτη 2019 και ο Δήμος μας ομοιάζει ως σαν να έχει μείνει στον προηγούμενο αιώνα. Ο τόπος μας χρειάζεται αλλαγή. Αλλαγή ιδεών, πολιτικής και προσώπων, διότι όπως αντιλαμβάνεστε και εσείς και οι αναγνώστες σας τίποτα δεν έχει αλλάξει την τελευταία πενταετία που διοικεί το Δήμο η απερχόμενη δημοτική αρχή. Κανένα αναπτυξιακό έργο δεν έχει πραγματοποιηθεί στο Δήμο μας και είμαστε ουραγοί σε επίπεδό νομού, αδυνατώντας να παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις και να Συμμετέχουμε ενεργά στην ανάπτυξη και εμείς όπως συμβαίνει στις τριγύρω περιοχές.

Ο απερχόμενος δήμαρχος ούτε στόχο ούτε όραμα είχε ή έχει για τον τόπο μας. Αντιθέτως, αναλώνεται στην λογική της ψηφοθηρίας, επιδιώκοντας την επανεκλογή του με κάθε τρόπο και μέσο κατασπαταλώντας το δημόσιο χρήμα. Στόχος του είναι με κάθε τρόπο και με οποιοδήποτε κόστος η παραμονή στην εξουσία.

Τα έργα υποδομής που έγιναν αυτή την πενταετία είναι ανύπαρκτα. Η απερχόμενη δημοτική αρχή προσπάθησε με πρόχειρο τρόπο να κλείσει/ολοκληρώσει παλαιά έργα «βαφτίζοντάς» τα ως δικά της. Αντιθέτως, κατά την περίοδο 2011- 2014 δημοπρατήθηκαν και ολοκληρώθηκαν έργα ενδεικτικά σας αναφέρω έργα όπως, η αποκατάσταση της στατικής επάρκειας του Γυμνασίου Βόνιτσας χρονίζον πρόβλημα επί και των δύο προηγούμενων θητειών του ίδιου Δημάρχου, η αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Κατούνας, η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου Βόνιτσας. Επίσης δημοπρατήθηκε η δημιουργία – αναστήλωση του κινηματογράφου ΛΑΙΣ, η κατασκευή συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο Παλαίρου, καθώς και η αποκατάσταση του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Βόνιτσας και πλήθος ακόμα.

Αν η θητεία της εν ενεργεία Δημοτικής αρχής ήταν τέσσερα και όχι πέντε έτη, δεν θα είχε γίνει απολύτως τίποτα. Αυτό το ένα επιπλέον έτος, έδωσε την ευκαιρία σύνταξης κάποιων πρόχειρων μελετών, την προεκλογική και πρόχειρη δημοπράτησή τους, με μοναδικό σκοπό να δοθεί η εντύπωση στους δημότες μας ότι παράγεται έργο και ότι η ανάπτυξη έρχεται.
Στα έργα υποδομής και ανάπτυξης που θα αναβαθμίσουν τον τόπο μας, θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα μας βγάλουν από την αφάνεια, θέλω τόσο προσωπικά εγώ όσα και οι συνεργάτες μου να δώσουμε τη μεγαλύτερη έμφαση. Η εν ενεργεία δημοτική αρχή απέτυχε πλήρως και στον τομέα της ανάπτυξης. Ακόμα και το αλιευτικό καταφύγιο Παλαίρου βρίσκεται στα χαρτιά ακόμα μετά από μία χαμένη πενταετία και όχι τετραετία, το οποίο ενόψει εκλογών θα το υποσχεθούν εκ νέου στους δημότες στο αντιγραφή - επικόλληση προεκλογικό τους πρόγραμμα.
Οι τομείς του τουρισμού, της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, καθώς και της ενέργειας μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν μοχλούς ανάπτυξης για την περιοχή μας.
Θα διενεργήσουμε κάθε τι νόμιμο προκειμένου να διαπιστώσουμε αν υφίσταντο φαινόμενα κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος και αν προκύψουν μη σύννομες ενέργειες θα αποδοθούν ευθύνες.
Κύριε Φράγκο εν έτη 2019 δεν μπορεί να γίνεται πλουσιότερη εις βάρος του Δήμου μια δεκάδα προμηθευτών και εργολάβων, οι οποίοι έχουν εισπράξει κατά τη διάρκεια της τελευταίας θητείας του απερχόμενου δημάρχου ποσό άνω των 2.000.000 ευρώ με την πολιτική των απευθείας αναθέσεων, ενώ έχει όλη τοπική κοινωνία ανάγκη για δουλειά και να πλουτίζουν λίγοι σε βάρος του κοινωνικού συνόλου ενώ η κοινωνική πολιτική του δήμου και η αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη να είναι ανύπαρκτη και να γίνεται προσπάθεια μόνο ανάπτυξής της ενόψει εκλογών".
"Σε λίγες ημέρες μπαίνουμε στον Φεβρουάριο. Μήπως οι συζητήσεις που είχατε με την δημοτική σας παράταξη καθυστέρησαν την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς σας; Έχετε προχωρήσει τις διεργασίας για την κατάρτιση ενός δυνατού ψηφοδελτίου;
"Δεν νομίζω κύριε Φράγκο ότι καθυστέρησε να ανακοινωθεί η υποψηφιότητά μου για την διεκδίκηση του Δήμου μας. Για παράδειγμα στον πιο μεγάλο δήμο του νομού μας το Αγρίνιο και με την πληθώρα των υποψηφίων, η υποψηφιότητα της κυρίας Σταρακά ανακοινώθηκε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα. Eπίσης ούτε από την άλλη πλευρά έχει ανακοινωθεί επίσημα υποψηφιότητα. Ασφαλώς και έχουμε προχωρήσει τις διεργασίες για την κατάρτιση ενός πολύ δυνατού ψηφοδελτίου, με τη συμμετοχή νέων ατόμων που έχουν όραμα, αγάπη για τον τόπο μας και όρεξη για δουλειά. Αυτοί θα είναι οι συνοδοιπόροι σ’ αυτό το δύσκολο εγχείρημα. Η ζωντάνια και η δημιουργικότητά τους θα αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο για την περάτωση του οράματός μας. Ο συνδυασμός μας συνάντησε καθολική αποδοχή σε νέους ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν από οποιονδήποτε πολιτικό χώρο και εάν προέρχονται, από όλες τις παραγωγικές τάξεις και από όλες τις ηλικίες". 
"Πως κρίνεται το έργο της σημερινής δημοτικής αρχής; Πιστεύετε ότι έχουν χαθεί ευκαιρίες ανάπτυξης; Τι ζητάτε από τους δημότες;
"Το έργο της σημερινής δημοτικής αρχής και προσωπικά του δημάρχου κρίνεται επιεικώς ως ανεπαρκές και αποτυχημένο κύριε Φράγκο. Έχουν χαθεί πολλές ευκαιρίες χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ και από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Ακόμα και αυτά τα λίγα τα οποία πήρε ο δήμος, ήταν ελάχιστα σε σχέση με το τι θα μπορούσε να πάρει. Όταν ο ίδιος ο δήμαρχος δεν μπορεί και δεν ξέρει να δώσει οδηγίες για την υποβολή αιτήσεων στα νέα προγράμματα, αδυνατεί να ασκήσει τον απαιτούμενο έλεγχο και να πάρει σωστές πολιτικές αποφάσεις προς το συμφέρον των δημοτών του και έχει μείνει ακόμα στην περίοδο 2002-2006, ο δήμος μας δυστυχώς δεν μπορεί να πάει μπροστά. Χάνονται αδικαιολόγητα ευκαιρίες ανάπτυξης για την περιοχή μας, που δεν έχουμε την πολυτέλεια εν έτη 2019 να μην τις εκμεταλλευόμαστε. Οφείλω να τονίσω βέβαια ότι η προσπάθεια και η αλλαγή δεν μπορεί να γίνει από έναν και μόνο άνθρωπο. Με όραμα την αλλαγή και την ελπίδα ότι το μέλλον του τόπου μας θα είναι καλύτερο. Με την πεποίθηση ότι αφήνουμε πίσω το παρελθόν και κοιτάμε το μέλλον. Ζητώ από όλους τους δημότες όσο πιο ισχυρή εντολή γίνεται, ώστε μέσα από σκληρή δουλειά και προσήλωση στο όραμα μας για ένα καλύτερο αύριο, να χαράξουμε μια νέα πορεία για τον τόπο μας, να δώσουμε λύση στα προβλήματα των δημοτών μας και να εξαλείψουμε τις παθογένειες του παρελθόντος που μας κρατούν πίσω.
" Πιστεύετε ότι έχει ολοκληρωθεί το έργο του σημερινού δημάρχου;"
"Ύστερα από μία πορεία 21 ετών, (13 χρόνια δήμαρχος, 4 χρόνια αρχηγός αντιπολίτευσης και 4 χρόνια δημοτικός σύμβουλος), πιστεύω ναι ότι έχει ολοκληρωθεί το υποτιθέμενο όραμά του. Φτάνει πια. Πόσο άλλο χρειάζεται; Έχω την άποψη ότι δεν έχει πλέον να προσφέρει στον τόπο απολύτως τίποτα. Εντούτοις, είναι καιρός πια να αφήσουμε πίσω το παλιό και να δώσουμε την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους με φρέσκες ιδέες, όραμα και όρεξη για σκληρή και υπεύθυνη δουλειά και νέα πολιτική να ξαναζωντανέψουν την ελπίδα για τον τόπο μας."

Την συνέντευξη μας την παραχώρησε η Εφημερίδα: Ακαρνανικά Νέα 
google page rank