Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

ΒΟΝΙΤΣΑ Αιτωλοακαρνανίας : Το νησάκι της Κουκουμίτσας ονειρική και απόκοσμη (BINTEO)

Φτάνοντας στην Βόνιτσα, απλώνεται στα μάτια το πιο χαρακτηριστικό σημείο της, η παραλία της Σάλτινης με το πανέμορφο νησάκι της Κουκουμίτσας.. 
Βουτηγμένη στο γαλάζιο του Αμβρακικού, μια μικρή χαϊδεμένη πριγκιπέσσα, με το καταπράσινο των πεύκων της και το μικρό κάτασπρο εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου, μοιάζει εξωτική, πανέμορφη .. 
               
Είναι από εκείνα τα τοπία που συνθέτουν την εικόνα της Αιτωλοακαρνανίας και την κάνουν ένα τόπο μοναδικό, ευλογημένο από τον Θεό.. 
Η Κουκουμίτσα φαντάζει αλλιώτικη, αποκομμένη από την τυπική αισθητική της κωμόπολης, μια εικόνα απ' τα παλιά, άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία και την πορεία της περιοχής μέσα στο χρόνο, ένας χώρος ελεύθερος και προσβάσιμος για τους κατοίκους, ένα απάνεμο λιμάνι. 

Βόλτες με τα ποδήλατα, κολύμπι στην παραλία, μαγικές συναυλίες μεταμεσονύχτιες, αγαπημένος τόπος συνάντησης, ένα ζωντανό και παλλόμενο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας.. 

Στο παρελθόν οι κάτοικοι ευλαβικοί προσκυνητές, διέσχιζαν τα νερά με τα πόδια για να φτάσουν ως εκεί, να πανηγυρίσουν στην εκκλησία, σήμερα όμως το καμπυλωτό, πετρόχτιστο γεφυράκι συνδέει το νησί με την στεριά.. 

Υπέροχα φωτισμένο την νύχτα, δίνει την αίσθηση ενός πλοίου έτοιμου να σαλπάρει, νιώθει κανείς να περνά σε μιαν άλλη διάσταση, εξωπραγματική κι απόκοσμη, παραμυθένια!! 
Λουσμένη στο φως του ήλιου, μαγευτική στο ηλιοβασίλεμα, ονειρική κι αισθαντική τις νύχτες, πλούσια σε χρώματα και αισθήσεις, μας καλεί να την γνωρίσουμε, να την ανακαλύψουμε, να βουτηχτούμε μέσα της και με την απαράμιλλη ομορφιά και την γοητεία της να αισθανθούμε περισσότερο άνθρωποι, τυχεροί που ζούμε σ' αυτό τον υπέροχο τόπο... 


Υ.Γ. 
Υπάρχουν αξίες που δεν αποτιμώνται σε μετρητά, σε χρήμα, γιατί είναι πραγματικά ανεκτίμητες.. 



ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΤΙΒΗΣ
VIDEO  n.p. photography

google page rank