Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Δημήτριος Στάχτιαρης πρόεδρος Παλαίρου, "Συνεχίζουμε το έργο μας με τον Γιώργο Αποστολάκη". Η Πάλαιρος είναι το «διαμάντι» της Αιτωλοακαρνανίας!



Σχετικά με τα Όχθια Παλαίρου, πρόκειται για 2 έργα αντιστήριξης.
Το πρώτο έργο έχει εγκριθεί από τον Μάιο του 2018 με το ποσό των 700.000€ και αφορά τα πρώτα 250 μέτρα περίπου από τη Vital μέχρι και λίγο πριν από την ιδιοκτησία Μπίζου. 
Το έργο δημοπρατήθηκε αρχές Σεπτεμβρίου και αναμένεται η εγκατάσταση του εργολάβου τον Μάρτιο καθώς βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας.
Το δεύτερο έργο αφορά το υπόλοιπο κομμάτι από την ιδιοκτησία Μπίζου μέχρι το Καρνάγιο. Το έργο εγκρίθηκε μέσα από το ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας με το ποσό των 2.940.000€ τον Οκτώβριο του 2018 και δημοπρατείται στις 14 Φεβρουαρίου, εγκατάσταση του εργολάβου αναμένεται το φθινόπωρο του 2019. 

Στη διάρκεια μιας αυτοδιοικητικής θητείας καταφέραμε, να κάνουμε μελέτη για τα Όχθια, να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση εκατομμυρίων, την εποχή των μνημονίων, τη στιγμή που η κυβέρνηση συνεχίζει τις περικοπές στους Δήμους και τέλος να φτάσουμε ένα βήμα πριν το τελικό στάδιο, αυτό της υλοποίησης. 

Υ.Γ. Η πρόσκληση του ΕΣΠΑ για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αιτωλοακαρνανία, Αχαία και Ηλεία) αφορούσε το ποσό των 7.000.000€ καταφέραμε με σωστές κινήσεις να διεκδικήσουμε και τελικά να πάρουμε τα 2.940.000€.

Δημήτριος Στάχτιαρης
Πρόεδρος Παλαίρου (Ζαβέρδας)

google page rank