Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Η μεγαλύτερη παραλία με άμμο στην Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται στην Ελλάδα

H μεγαλύτερη παραλία με αμμουδιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται στην Ελλάδα και εκτείνεται σε μήκος περίπου 25 km. Ξέρετε ποια είναι;
Το Μονολίθι είναι μία εξωτική παραλία στα δυτικά του Νομού Πρέβεζας με μήκος περίπου 25 km. Θεωρείται η μεγαλύτερη παραλία αμμουδιάς στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Το όνομα Μονολίθι (μόνος λίθος) έλαβε η παραλία μετά από μια συστάδα παραλιακών βράχων σε απόσταση 10m από την ακτή με μέγεθος 10Χ10 μέτρα περίπου. Οι βράχοι αυτοί προεξείχαν 1 μέτρο περίπου από την επιφάνεια της θάλασσας μέχρι το έτος 1943, οπότε Ιταλοί και Γερμανοί στρατιώτες, για ψυχαγωγία, βομβάρδισαν με όλμους το βράχο και τον έσπασαν.
Η ακτή Μονολίθι εκτείνεται από το χωριό Μύτικας μέχρι το χωριό Καστροσυκιά του Δήμου Πρέβεζας. Από εκεί αρχίζει το λεγόμενο αισθητικό δάσος Μονολιθίου που έχει μήκος περίπου 8 km. Η ζώνη αυτή είναι Αρχαιολογική Άλφα και ουδεμία οικοδομική δραστηριότητα επιτρέπεται λόγω της Αρχαίας Νικόπολης.
Ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Νικόπολης αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη σε έκταση αρχαία πόλη της Ελλάδας. Χτίστηκε κατ’ εντολήν του αυτοκράτορα Αύγουστου Οκταβιανού πρώτου αυτοκράτορα της Ρώμης, προκειμένου να τιμήσει τους θεούς για τη νίκη του εναντίον του Μάρκου Αντωνίου και της Κλεοπάτρας στη μεγάλη Ναυμαχία του Ακτίου, το 31 π.Χ. Τα τελευταία χρόνια γίνονται συντονισμένες προσπάθειες για την ένταξη της στον κατάλογο της Unesco. Αξίζει λοιπόν να περιηγηθείτε στον αρχαιολογικό χώρο και ύστερα να κολυμπήσετε στο Μονολίθι.
Σήμερα, η παραλία προσελκύει εκατοντάδες τουρίστες τον χρόνο που απολαμβάνουν τα παραδεισένια νερά της παραλίας και το καταπράσινο φυσικό τοπίο της.
Δείτε το βίντεο:
Πηγή βίντεο: Tech Flight
www.newsit.gr

google page rank