Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

Με επιτυχία ο 20ς ΑΚΤΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ σήμερα 6/10/2019 στη Βόνιτσα (Δείτε τις πρώτες εικόνες)


Σήμερα Κυριακή 6 Οκτωβρίου ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας διοργάνωσε για μια ακόμα φορά τον 20ο ΑΚΤΙΟ ΔΡΟΜΟ με μεγάλη επιτυχία.
Ο Άκτιος Ημιμαραθώνιος Δρόμος ξεκίνησε στις 9:20 πμ από το ύψος του αεροδρομίου του Ακτίου Βόνιτσας με κατεύθυνση προς τον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας (δρόμος Άκτιο – Λευκάδα με μια παραλιακή παράκαμψη).

Στην συνέχεια ακολούθησε τον δρόμο Λευκάδα – Βόνιτσα και στην συνέχεια σε μια ειδυλλιακή διαδρομή πίσω από το Κάστρο της Βόνιτσας ( περιοχή Χώρα ) και κατέληξε στην παραλία της Βόνιτσας στο ύψος της πλατείας του Δημαρχείου Ακτίου-Βόνιτσας

Μαζί με τον Ημιμαραθώνιο Άκτιο Δρόμο πραγματοποιήθηκε και ο καθιερωμένος πλέον δρόμος των 5050 μέτρων (ώρα εκκίνησης 8:45 πμ από πλατεία Δημαρχείου Βόνιτσας ) αλλά και των 990 μέτρων για μικρά παιδιά ( κάτω των 12 ετών ) και για πρώτη φορά με εκκίνηση από το χωριό του Αγίου Νικολάου Βόνιτσας δρόμος 10020 μέτρων (ώρα εκκίνησης 9:10 πμ)
Πλήθος κόσμου χειροκρότησε τους συμμετέχοντες στον Άκτιο Δρόμο αλλά και τους Νικητές.
Οι απονομές των νικητών έγιναν στην παραλία της Βόνιτσας 


Λίγα λόγια για τον Άκτιο Δρόμο:

Στις 2 Σεπτεμβρίου του 31 π.Χ., στην είσοδο του Αμβρακικού κόλπου, ο στόλος του Οκταβιανού, με επικεφαλής τον Αγρίππα, νίκησε τους συνασπισμένους στόλους του Μάρκου Αντώνιου και της Κλεοπάτρας Ζ΄, βασίλισσας της Αιγύπτου. Η νίκη αυτή έδωσε τέλος στη ρωμαϊκή εμφύλια διαμάχη και σηματοδότησε την έναρξη μίας νέας περιόδου (PaxRomana), που εγκαινιάστηκε με τη μονοκρατορία του Αυγούστου σε ολόκληρο το μεσογειακό χώρο. Επιπλέον, ο θάνατος της Κλεοπάτρας αποτέλεσε σταθμό στην ιστορία του αρχαίου κόσμου, σηματοδοτώντας ουσιαστικά το τέλος των ελληνιστικών βασιλείων της Μεσογείου.
Ο Οκταβιανός Αύγουστος, σε ανάμνηση της νίκης του, ίδρυσε τη Νικόπολη και αναδιοργάνωσε τα Άκτια, τους ετήσιους τοπικούς αγώνες των Ακαρνάνων. 
Οι αγώνες -αθλητικοί, μουσικοί και θεατρικοί- με την ονομασία Νέα Άκτια, τελούνταν κάθε τέσσερα χρόνια κατά την επέτειο της ναυμαχίας, διαρκούσαν 4-5 ημέρες και θεωρούνταν ισότιμοι με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σύντομα απέκτησαν μεγάλη αίγλη και εντάχθηκαν στον κύκλο των σημαντικότερων πανελλήνιων αγωνιστικών διοργανώσεων......




























google page rank