Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

«Η φιλοσοφημένη γυναίκα» Έναρξη Σχολής Γονέων Ιεράς Μητροπόλεως στο Αγρίνιο


Με την ακολουθία του αγιασμού, που θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, θα αρχίσουν και φέτος οι συναντήσεις της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως.
Η πρώτη συνάντηση, στην πόλη του Αγρινίου, θα πραγματοποιηθεί την ερχομένη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 18:30’, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παπαστρατείου Μεγάρου της Γυμναστικής Εταιρείας.
Θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Αναπληρωτή Καθηγητή της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών κ. Μιχαήλ Μαντζανά, με τίτλο: «Η φιλοσοφημένη γυναίκα».
Για το βιβλίο θα μιλήσει η Καθηγήτρια της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς Ιωαννίνων κα Μαρία Ράπτη.
Η πρώτη συνάντηση στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019.
Η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας καλεί κι εφέτος τους γονείς και όλα τα νέα ζευγάρια να συμμετέχουν στις συναντήσεις της Σχολής Γονέων, που σκοπό έχουν τη στήριξη και την ενίσχυση του θεσμού της Οικογενείας. 


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ  ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΜΙΧΑΗΛ  ΜΑΝΤΖΑΝΑ
Ο Μιχαήλ Κ. Μαντζανάς είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών με ειδικότητα στην Αρχαία Ελληνική και Βυζαντινή Φιλοσοφία. Είναι επιπλέον Επιστημονικός Συνεργάτης – Διδάσκων στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου δίδασκε στα προπτυχιακά μαθήματα και διδάσκει στα μεταπτυχιακά του Τομέα Φιλοσοφίας του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ από το 2003 έως σήμερα. Επιπροσθέτως, είναι ειδικός επιστήμων στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Κύπρου. Επί σειρά ετών παραδίδει σεμινάρια, μαθήματα, διαλέξεις Φιλοσοφικής Συμβουλευτικής, Φιλοσοφικής Ψυχολογίας, Φιλοσοφικής ανθρωπολογίας, Ηγεσίας, Διοίκησης Προσωπικού, Πολιτικής Κοινωνιολογίας, Διαχείρισης Σχέσεων και κρίσεων καθώς και οριακών καταστάσεων σε Ανώτατες Ακαδημίες και στην Κύπρο (ΤΕΠΑΚ). Επιπλέον, παραδίδει διαλέξεις σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στα τμήματα: Βιολογίας του ΕΚΠΑ και Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Είναι Διδάκτορας Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι Διδάκτορας Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, πτυχιούχος της Θεολογικής, της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια επιστημονικά συνέδρια στο εξωτερικό και στο εσωτερικό και είναι μέλος επιστημονικών εταιρειών. Στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών έχει διδάξει και διδάσκει τα μαθήματα της Φιλοσοφίας, των Αρχαίων Ελληνικών, των Λατινικών καθώς και τα νομικά μαθήματα (Εκκλησιαστικό δίκαιο, Κανονικό δίκαιο, Εμπράγματο Κανονικό δίκαιο, Δίκαιο Κληρικών και Μοναχών, Εκκλησιαστικά πολιτισμικά αγαθά και δίκαιο, Το δίκαιο των μυστηρίων και των λειτουργικών πράξεων, Δίκαιο πολιτιστικών αγαθών).

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ  ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΜΑΡΙΑΣ  ΡΑΠΤΗ
Η κα. Μαρία Ράπτη κατάγεται από το Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας.  Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, την Θεολογική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών και το Universite de Fribourg (Pedagogie – Psychologie). Έχει εκπονήσει διδακτορική διατριβή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Δίδαξε στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε προγράμματα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών, στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου  Ιωαννίνων και στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) Ιωαννίνων. Είναι Επίκουρη Καθηγήτρια της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς Ιωαννίνων, με γνωστικό αντικείμενο την Χριστιανική Παιδαγωγική και την Κατήχηση. Συμμετέχει με εισηγήσεις σε συνέδρια και ημερίδες, με ομιλίες σε Σχολές Γονέων και ως μέλος οργανωτικών και επιστημονικών επιτροπών συνεδρίων. Δημοσιεύει κείμενά της σε επιστημονικά περιοδικά και επετηρίδες.
Εκ  του Γραφείου  Τύπου και Επικοινωνίας 

της  Ιεράς  Μητροπόλεως

google page rank