Ετικέτες

Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2016

Σκληρή προσπάθεια Αποστολάκη για δύο κορυφαία οδικά έργα στον δήμο Ακτίου-Βόνιτσας σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη κα Σταρακά


Σε ένα μαραθώνιο ενεργειών , διαβουλεύσεων , επισκέψεων σε Αθήνα (ΥΠΟΜΕΔΙ) και Πάτρα (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ) που έκανε άμεσα την μελέτη έχει αφιερωθεί  τον τελευταίο καιρό, ο δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας κ. Γ. Αποστολάκης σε άμεση συνεργασία με την   αντιπεριφερειάρχη κα Σταρακά με την σύμφωνη γνώμη του Περιφερειάρχη κ. Κατσιφάρα, προκειμένου άμεσα να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση δύο κορυφαίων οδικών έργων που θα αλλάξουν εντελώς τον χάρτη υποδομών στον δήμο και θα τον καταστήσουν από τους πρώτους δήμους της χώρας στην αρτιότητα των υποδομών.
Η κα Σταρακά όπως τόνισε στο Δημοτικό συμβούλιο που έγινε στην Πάλαιρο το θεωρεί ως το μεγαλύτερο έργο οδοποιίας στο Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας, που θα δώσει ανάπτυξη στην παραλιακή ζώνη της ενότητας Παλαίρου και υστερα απο δεσμευσή της θα χρηματοδοτηθεί το 2017. 
Το πρώτο μεγάλο έργο είναι ο δρόμος Πογωνιά - Πλαγιά μήκους 9 χιλιομέτρων με ώριμη μελέτη και προϋπολογισμό 6,3 εκατομμύρια ευρώ.
Το έργο που θεωρείται εξόχως σημαντικό έχει ενταχθεί στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Π. Δ. Ελλάδας και πληροφορίες κάνουν λόγο για χρηματοδότηση απευθείας από το ΥΠΟΜΕΔΙ .
Το δεύτερο έργο είναι η βελτίωση του δρόμου Κατούνα - Λουτράκι και η σύνδεση του με τον οδικό άξονα Αμβρακία - Άκτιο με προϋπολογισμό 3.750.000€ με την συμπαράσταση της Περιφέρειας.
Το έργο είναι ώριμο, με μελέτη που προβλέπει γενναίες παρεμβάσεις πάνω στη υπάρχουσα χάραξη και διεκδικείται η χρηματοδότηση του , επίσης από τι ΥΠΟΜΕΔΙ.
Όπως αναφέρθηκε ο κ. Αποστολάκης έχει πάρει πάνω του την ολοκλήρωση των δυο αυτών έργων σε συνεργασία με την Περιφέρεια και την Αντιπερειάρχη κα Σταρακά που αναφέρθηκε και στο Δ.Σ. του Δήμου στην Πάλαιρο και με πληροφορίες να κάνουν λόγο για θετικές ανακοινώσεις από τον ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Σπίρτζη ακόμη και μέσα στο Φθινόπωρο.