Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Οι θυσίες χιλιάδων ζώων μετέτρεψαν τους δρόμους της Ντάκα σε ποτάμια αίματος

Το αίμα από τις εκατοντάδες θυσίες των ζώων που έγιναν στο πλαίσιο του τελετουργικού για τη μουσουλμανική γιορτή Eid al-Adh ή γνωστή ως η γιορτή των θυσιών, σε συνδυασμό με τη βροχή, σχημάτισαν στους δρόμους της πρωτεύουσας Ντάκα του Μπαγκλαντές ποτάμια αίματος, σε ένα σκηνικό που έμοιαζε βγαλμένο από σκηνή της Αποκάλυψης.
   Σύμφωνα με τον Guardian, το κακό σύστημα αποστράγγισης προκαλεί πολύ συχνά πλημμύρες στη Ντάκα. Το πρόβλημα όμως δεν ήταν ποτέ τόσο ορατό, όσο χθες όταν και θυσιάστηκαν χιλιάδες πρόβατα, κατσίκες και αγελάδες...
 Τα τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι οι περισσότεροι κάτοικοι απέφυγαν τις ειδικά διαμορφωμένες περιοχές για τις θυσίες και προτίμησαν τα γκαράζ και τους δρόμους γύρω από τα σπίτια τους.
 Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μία εφιαλτική πρόσμιξη αίματος και νερού που πλημμύρισε τους δρόμους και τις στενές λωρίδες ασφάλτου της μπαγκλαντεσιανής μεγαλούπολης.
 «Ένιωθα σαν να περπατούσα σε μία μετά-αποκαλυπτική γειτονιά» δήλωσε ο Atish Saha, καλλιτέχνης με έδρα τη Ντάκα. «Για να είμαι ειλικρινής, φοβήθηκα. Ήταν μια εικόνα μαζικής βίας που δεν θα έπρεπε να τη βιώνει κανένας».
  Τα νερά είχαν ως επί το πλείστον υποχωρήσει μέχρι σήμερα το πρωί, αλλά η άσφαλτος και το χώμα είχαν ακόμα ένα κοκκινωπό χρώμα και ήταν γεμάτες με εντόσθια ζώων.
  
www.lifo.gr-Με στοιχεία από τη Guardian
google page rank