Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου ο 17ος Άκτιος Ημιμαραθώνιος Δρόμος και οι αγώνες 1000 μέτρων και 5000 μέτρων στην Βόνιτσα.

Συνεχίζεται και φέτος η προσπάθεια ενεργοποίησης του Άκτιου Δρόμου με στόχο τα επόμενα χρόνια να γιγαντωθεί και κάποια στιγμή  να γίνει ένας διεθνής ημιμαραθώνιος δρόμος που θα φιλοξενεί αθλητές αλλά και πλήθους κόσμο στον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας.
Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 09.15 από την περιοχή του Ακτίου Βόνιτσας (περίπου στο ύψος του αεροδρομίου του Ακτίου) και θα καταλήξει στην παραλίας της Βόνιτσας (στο Δημαρχείο του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας).
  Την Κυριακή 2  Οκτωβρίου θα γίνουν παράλληλα με τον 17ο Άκτιο Δρόμο και αγώνες 1000 μέτρων για παιδιά Δημοτικού αλλά και για πρώτη φορά κοινός δρόμος 5.000 μέτρων.
    Η εκκίνηση  των 1000 μέτρων για παιδιά δημοτικών σχολείων ( Β έως ΣΤ τάξη ) 
  θα γίνει  στις 09.15 από την παραλία της Βόνιτσας στο σημείο τερματισμού του Άκτιου Δρόμου ( Πλατεία Δημαρχείου ) .

      Τα παιδιά θα κινηθούν προς το πάρκινγκ της παραλίας, θα ακολουθήσουν τον χωματόδρομο κάτω από το Κάστρο και θα στρίψουν στο τελος του δρόμου  με κατεύθυνση πάλι προς την παραλία και  το δημαρχείο του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας . Θα τερματίσουν στον τερματισμό του Άκτιου Δρόμου.
Καλούμε όλους τους γονείς να φέρουν τς παιδιά τους έτσι ώστε να τρέξουν και να χαρούν αυτή την εκδήλωση.
    Θα γίνει βράβευση των τριών πρώτων αγοριών και κοριτσίων και σε όλα τα παιδιά θα δωθούν αναμνηστικά μετάλλια και δίπλωματα συμμετοχής.
Μετά τον αγώνα των 1000 μέτρων θα γίνει για πρόωρη φορά και  αγώνας  5000 μέτρων . Θα ξεκινήσει στις 09.30 π.μ. ( μετά τον τερματισμό  των 1000 μέτρων)
Ο αγώνας των 5000 μέτρων θα πραγματοποιηθεί σε ένα ειδυλλιακό περιββάλον που περιλαμβάνει όμορφα τοπία της Βόνιτσας .
      Ο αγώνας ξεκινήσει στις 09.30 π.μ. από το ύψος του γηπέδου Βόνιτσας  ( περιοχή Χώρα Κάστρου Βόνιτσας ) . 
    Θα κατευθυνθεί στην παραλία της Βόνιτσας ( περιμετρικά του Κάστρου Βόνιτσας) . 
    Θα συνεχίσει παραλιακά μετά το Δημαρχείο προς την περιοχή Σάλτινη. Οι αθλητές θα κάνουν τον γύρω της Κουκουμίτσας και θα κατευθυνθούν πάλι προς το Δημαρχείο του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας στην παραλία , όπου και θα τερματίσουν ( στο σημείο τερματισμού του Άκτιου Δρόμου ) .
    Καλούμε όλους τους πολίτες του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας , της Αιτωλοακαρνανίας , του Νομού Πρέβεζας και Λευκάδας αλλά και όποιον άλλο θέλει να έρθει και να τρέξει ή να περπατήσει την διαδρομή όπου αναδυκνείονται οι ομορφιές του τόπου μας .
    Σε όλους τους αγώνες θα υπάρχει η παρουσία επίσημων κριτών του ΣΕΓΑΣ. Επίσης θα υπάρχουν γιατροί και ασθενοφόρα τόσο στους αγώνες της πόλης  όσο και για τον  17ο  Ημιμαραθώνιο Άκτιο Δρόμο.
    Στον τερματισμό θα υπάρχουν νερά, ισοτονικά, χυμοί και ένας μικρός μπουφές για όλους τους αθλητές (μικρούς και μεγάλους).
ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι ενδιαφερόμενοι για τα 1000 μέτρα και τα  5000 μέτρα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή τηλεφωνικώς στο 26430-22232 και στο email kekomekada@gmail.com

Οι ενδιαφερόμενοι  για τον 17 Ημιμαραθώνιο Άκτιο Δρόμο μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή τηλεφωνικώς στο 26430-22232, στο email kekomekada@gmail.com καθώς και ηλεκτρονικά στο link https://goo.gl/forms/BI5ZBSZCQrxq09cd2
website: aktiodromos.blogspot.gr

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ :
Σε κάθε περίπτωση όμως, όλοι οι αγωνιζόμενοι-ες, συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη. 
Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ που οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.
Από τους διοργανωτές δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή – τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες – ουσες,  αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη.
Οι δρομείς  υγείας θα υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση σε έντυπο το οποίο θα τους παρέχεται κατά την ώρα παραλαβής του αριθμού τους, ότι έχουν εξετασθεί από ιατρό, είναι υγιείς και αγωνίζονται με δική τους ευθύνη. 
Οι εγγεγραμμένοι αθλητές-τριες στην Ομοσπονδία του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. θα καταθέτουν στην αίθουσα κλήσεως τα δελτία τους θεωρημένα από ιατρό έτσι όπως ορίζουν οι σχετικές διατάξεις του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. 

10.        ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ
    Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα διατεθούν στους αθλητές του    
 Ημιμαραθωνίου  εμφιαλωμένο νερό, ισοτονικά ποτά, σφουγγάρια και τζελάκια  ηλεκτρολύτες ή μπάρες δημητριακών σε 6 σταθμούς: 5ο (νερά και σφουγγάρια), 7,5ο (νερά) 10ο (ισοτονικά, σφουγγάρια, τζελάκια και νερό), 12,5ο (νερό),  15ο (νερό , ισοτονικό, σφουγγάρια) & 17,5ο (νερό)
             Στον τερματισμό θα διατίθεται εμφιαλωμένο νερό, ισοτονικά ποτά 
Αναψυκτικά και φρούτα και θα υπάρχει και μπουφές με παραδοσιακά εδέσματα για τους συμμετέχοντες-ουσες στον Αγώνα 
11. ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ / ΝΤΟΥΣ
Μετά τον τερματισμό, δίνεται η δυνατότητα για ντους, στους αθλητές-τριες που τερματίζουν. Θα χρησιμοποιηθούν 3 δωμάτια του Ξενοδοχείου ( hotel Vonitsa ) στην παραλία της Βόνιτσας 200 μέτρα μετά από τον Τερματισμό. Σαμπουάν και αφρόλουτρα δεν παρέχονται . 
12. ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ – ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ
Με πρωτοβουλία, ευθύνη και δαπάνη του Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας, θα παρασχεθούν οι παρακάτω παροχές: 
Για τους αθλητές-τριες και Συλλόγους  Δρομέων που θα δηλώσουν [έγκαιρα συμμετοχή, (Υποβολή δηλώσεων συμμετοχής μέχρι και τις 23 Σεπτεμβρίου ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00μ.μ.), ατομική ή ομαδική συμμετοχή] στον Ημιμαραθώνιο, παρέχεται από τους διοργανωτές  η  δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς εφόσον, συμπληρωθεί κατάλληλος αριθμός αθλητών-τριών ( άνω των 40 ΑΤΟΜΩΝ) με τον εξής τρόπο:
Α) Μετακίνηση με ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ από Αθήνα, κατόπιν συνεννοήσεως με την κα Μαλάμου Βασιλική  και  Φερεντίνου Αλέκα έως 23 Σεπτεμβρίου  στο τηλ:26430-22232 και κινητό 6981216299 - Αποστολάκης Παντελής. Η αναχώρηση θα γίνει το Σάββατο 01/10/2016, στις 9.00π.μ.  από την πλατεία Καραϊσκάκη στο Μεταξουργείο έξω από τη στάση του μετρό, μαζί με τους αθλητές-τριες που έχουν επιλεγεί και διαμένουν στην περιοχή της πρωτεύουσας. 
Επιστροφή την ημέρα του αγώνα (Κυριακή 02.10.2016), αναχώρηση ώρα: 15.00 ( απο το πάρκινγκ της Μαρίνας της Βόνιτσας).
Β) Μετακίνηση με ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ από Πάτρα (το Σάββατο 01.10.2016, με ώρα αναχώρησης 12:00 π.μ. από τις αποβάθρες των φερρυ μποτ στο Ρίο Πάτρας για τους αθλητές-τριες που έχουν δηλωθεί από τα σωματεία της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας  Πελοποννήσου και τους δρομείς της Πάτρας.  Επιστροφή την ημέρα του αγώνα Κυριακή 02/10/2016, αναχώρηση ώρα 15:00 μ.μ. από το πάρκιν της μαρίνας της Βόνιτσας.
Γ) Μετακίνηση με ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ από τα Ιωάννινα (το Σάββατο 01.10.2016, με ώρα αναχώρησης 12:00π.μ., μπροστά από τα γραφεία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ –ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Δ/ΝΣΗ: Φ. ΤΖΑΒΕΛΛΑ 18, ΘΥΡΑ 5 - Τ.Κ. 45333 ΙΩΑΝΝΙΝΑ ). Επιστροφή την ημέρα του αγώνα Κυριακή 02.10.2016, με ώρα αναχώρησης 15:30 μ.μ., από το πάρκιν της μαρίνας της Βόνιτσας.
Δ) Μετακίνηση με ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ από Θεσσαλονίκη, κατόπιν συνεννοήσεως με την κα Μαλάμου Βασιλική και Φερεντίνου Αλέκα στο τηλ:26430-22232 και κινητό: και κινητό 6981216299 - Αποστολάκης Παντελής (το Σάββατο 01/10/2016, (με ώρα αναχώρησης 09:00 π.μ), ανάλογα με τη συμμετοχή, μπροστά από τα γραφεία της ΕΑΣ Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ,  Δ/ΝΣΗ: ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ – Τ.Κ. 54636- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)μαζί με τους αθλητές-τριες που έχουν επιλεγεί και διαμένουν στην περιοχή της θεσσαλονίκης. 
Επιστροφή την ημέρα του αγώνα Κυριακή 02.10.2016, με ώρα αναχώρησης 15.30 μ.μ., από το πάρκιν της μαρίνας της Βόνιτσας
Σε διαφορετική περίπτωση αν δεν καλυφθεί ο αριθμός των θέσεων των λεοφωρείων και μετακινηθούν με οποιοδήποτε άλλο μεταφορικό μέσο, θα παράσχουμε στους αθλητές-τριες, από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ιωάννινα, διανυκτέρευση και διατροφή για το Σάββατο 01 Οκτωβρίου 2016, σε ξενοδοχεία της Βόνιτσας.
Για την διαμονή την παραμονή του αγώνα,  των αθλητών-τριών των συλλόγων Δρομέων Υγείας,  από Αθήνα, Θεσσαλονίκη Ιωάννινα και Πάτρα, θα υπάρξει κάλυψη του συνολικού κόστους, σε συνεννόηση με τους διοργανωτές.(Η μετακίνηση καλύπτεται μόνο με τα λεωφορεία της διοργανώτριας αρχής). 
Γ) Για την μεταφορά σας και την διαμονή, παρακαλούμε, όπως δηλώσετε την συμμετοχή σας και να επικοινωνήσετε στο τηλ: 2643022232, μέχρι και τις 23-09-2016, ημέρα Παρασκευή.
Οι αθλητές-τριες, που θα μετακινηθούν με λεωφορεία την παραμονή του αγώνα, και θα διανυκτερεύσουν στην πόλη της Βόνιτσας, θα μπορούν να διαμένουν στα ξενοδοχεία της Βόνιτσας για τα οποία θα ενημερωθούν στις 26-28 Σεπτεμβρίου.  
Ο Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας, θα παραθέσει δεξίωση – δείπνο το Σάββατο 1 Οκτωβρίου, σε εστιατόρια στην παραλία της Βόνιτσας για τους αθλητές, οι οποίοι θα μετακινηθούν την Παραμονή του Αγώνα και θα διαμείνουν στη Βόνιτσα.
Στις 02 Οκτωβρίου 2016, μετά την απονομή θα υπάρχει μπουφές στην παραλία της Βόνιτσας μπροστά από το Δημαρχείου για τους αθλητές των αγώνων.
Δ) Οποιαδήποτε άλλη μετακίνηση και διαμονή αθλητών-τριών ή Συλλόγων πρέπει από πριν να έχει συμφωνηθεί  με τους διοργανωτές.
ΣΕ  ΚΑΝΕΝΑ ΑΘΛΗΤΗ – ΤΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ  ΔΕ  ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ
Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τους όρους της φιλοξενίας και την μετακίνηση στο Τηλ.Επικοινωνίας: με την κ. Μαλάμου Βασιλική και την Φερεντίνου Αλέκα στο τηλ: 26430-22232
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 
➢: «Ο ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: (ΜΕΤΑΛΛΙΑ – ΚΥΠΕΛΛΑ – ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ – ΔΙΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ-ΤΡΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ), ΘΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ-ΤΡΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΕΙΠΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΘΕΣΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 01/10/2016, ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.» 
ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΤΡΑ ΧΡΕΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ 10 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ (5 ευρώ ανά άτομο). Θα υπάρχει μπουφές με τοπικά εδέσματα στον τερματισμό του αγώνα.
11.       ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ.
Η παραλαβή των αριθμών θα γίνεται απαραιτήτως με την παράδοση των ατομικών υπεύθυνων δηλώσεων την 1 Οκτωβρίου ημέρα Σάββατο στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Βόνιτσας από τις18:00 έως τις 20:30 και στην αφετηρία του αγώνα, στην Αφετηρία: από  08.20  π.μ. - 9.00  π.μ. 
12.       ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ:
            ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:
 - Στους αγώνες θα ισχύσουν οι επίσημοι κανονισμοί του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. 
- Ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από και τους διοργανωτές και την Αγωνόδικο Επιτροπή. 
Οργανωτικοί Υπεύθυνοι των Αγώνων ορίζονται:
1) Αποστολάκης Παντελής
2) Φερεντίνου Αλέκα
3) Μαλάμου Βασιλική
4) Ρεβίνας Παντελής
5) Λάμπρη Νεκταρία
6) Ζαρκαδούλα Ασιμήνα 
     
Για την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ

google page rank