Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Μεγάλη επιτυχία ο 5ος διασυλλογικός αγώνας ιστιοπλοΐας για σκάφη τύπου Optimist και Laser 4.7 που διοργάνωσε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Βόνιτσας

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε για ακόμη μια φορά ο 5ος διασυλλογικός αγώνας ιστιοπλοϊας για σκάφη τύπου Optimist και Laser 4.7 που διοργάνωσε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Βόνιτσας το διήμερο 03-04 Σεπτεμβρίου με συμμετοχή 27 αθλητών από τον Ναυτικό  Όμιλο Λευκάδας, τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Δυτικής Ελλάδας και τον Ναυτικό Όμιλο Βορείου Ιονίου. 
Στον αγώνα διεξήχθησαν συνολικά επτά ιστιοδρομίες, τέσσερις το Σάββατο και τρεις την Κυριακή. 
Το Σάββατο, ενώ η έναρξη ήταν προγραμματισμένη για τις 12.30, η επιτροπή αγώνα έδωσε την πρώτη εκκίνηση περίπου μια ώρα αργότερα αφού περίμενε να «φρεσκάρει» καλά ο αέρας, προκαλώντας ανυπομονησία στους συμμετέχοντες. Το θετικό ήταν ότι ή ένταση του ανέμου ανέβαινε σταδιακά κι έτσι οι αθλητές είχαν τη δυνατότητα να αγωνιστούν σε διάφορα επίπεδα δυσκολίας. 




Την Κυριακή ο αγώνας ξεκίνησε περίπου στις 13.00, με κάπως λιγότερο αέρα από την προηγούμενη, αρκετό όμως σε ένταση για να βγουν άνετα και οι τρεις προγραμματισμένες ιστιοδρομίες. Στον αγώνα συμμετείχαν έμπειροι αλλά και πιο αρχάριοι αθλητές, κάτι που προκάλεσε μεγάλο συναγωνισμό και ενδιαφέρον για την τελική κατάταξη, η οποία διαμορφώθηκε πραγματικά  την τελευταία στιγμή. 
Μετά το τέλος του αγώνα πραγματοποιήθηκε σε κοντινό εστιατόριο και σε πολύ ευχάριστο κλίμα το αποχαιρετιστήριο γεύμα και η απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων αθλητές και επάθλων στους διακριθέντες. 
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας κος Γεώργιος Αποστολάκης.

Την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη Optimist κατέλαβε η  Εύα Ναού και στα Laser 4.7  o Τηλέμαχος Αραβανής, αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Λευκάδας ,  ενώ οι τρεις πρώτοι ανά κατηγορία έχουν ως εξής:
Κορίτσια κάτω
των 11 ετών
Κορίτσια άνω των 11 ετών
Αγόρια κάτω των 11 ετών
Αγόρια άνω των 11 ετών.
Laser (αγόρια)
Laser (Κορίτσια)
Μακρή Ερμίνα (Ν.Ο.Β.Ι.)
Ναου Εύα (Ν.Ο.Λ.)
Σιάμος Κων/νος (Ι.Ο.Δ.Ε.)
Έγκεμαν Λουκάς Τζον (Ν.Ο.Β.Ι.)
Αραβανής Τηλέμαχος (Ν.Ο.Λ.)
Φίλιππα Ευαγγελία (Ν.Ο.Λ.)
Δρακάτου Κων/να (Ν.Ο.Λ.)
Ζήση Έλλη (ΝΑ.Ο.Β.)
Λάζαρης Γεώργιος (Ν.Ο.Λ.)
Φραγκούλης Βασίλης (Ν.Ο.Λ.)
Διγενής Νικόλαος (Ν.Ο.Λ.)
Κατωπόδη Ηλιάνα (Ν.Ο.Λ.)
Τσινιά Μαρκέλλα (Ν.Ο.Λ.)
-----
Αρμενιακός Κοσμάς (Ν.Ο.Β.Ι.)
Θωμόπουλος Νικηφόρος (Ν.Ο.Λ.)
Χαλκιάς Κων/νος (ΝΑ.Ο.Β)
Σιγανού Παναγώτα (ΝΑ.Ο.Β.)

Ο ΝΑ.Ο. Βόνιτσας ευχαριστεί και συγχαίρει όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους, τις αντιπροσωπείες των υπόλοιπων Ομίλων, τους κ.κ. Γιώργο Στεργιούλη και Δημήτρη Γουρνή από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ιωαννίνων που εκτέλεσαν με άψογο τρόπο το έργο τους ως επιτροπή αγώνα καθώς και τους Giuseppe Fuccella και Χρήστο Βραχνούλα για το ιστιοφόρο που  παρείχαν. Έπειτα, τον Δήμαρχο Ακτίου-Βόνιτσας κ. Γεώργιο Αποστολάκη για την υποστήριξή του και τον πρόεδρο του Κέντρου Μέριμνας κ. Παντελή Αποστολάκη που και φέτος στάθηκε πολύτιμος αρωγός σε όλη την προσπάθεια. 


Επίσης,  τον Ναυτικό Όμιλο Αστακού που δεν μπόρεσε να συμμετάσχει αλλά παραχώρησε ευγενικά τρία σκάφη Optimist προκειμένου να αγωνιστούν ισάριθμοι αθλητές του ΝΑ.Ο.Β. Τέλος οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους επαγγελματίες συνδημότες Στάθη Τσώλη, Ανδρέα Κύρκο, Σόλωνα Αδάμη, Παναγιώτη Μάγκο, Βασίλη Φερεντίνο και Δημήτρη Τσαΐκο που βοήθησαν ο καθένας με τον τρόπο τους στην επιτυχία του αγώνα.

google page rank