Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Διαμαρτυρίες για τα μοσχάρια που κυκλοφορούν ελεύθερα από κατοίκους της ορεινής βορειοκεντρικής Λευκάδας

Με το παρακάτω έγγραφό τους που απευθύνουν προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και κοινοποιείται επίσης προς τους κ.κ.: Βουλευτή Λευκάδας, Δήμαρχο Λευκάδας, Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας και Εισαγγελέα Λευκάδας, κάτοικοι των ορεινών οικισμών της βορειοκεντρικής Λευκάδας διαμαρτύρονται, για μια ακόμη φορά, για τις ζημιές στις περιουσίες του από την ανεξέλεγκτη βόσκηση των μοσχαριών που κυκλοφορούν ελεύθερα – Το κείμενο της διαμαρτυρίας-καταγγελίας συνοδεύεται από 83 υπογραφές.

Στο θέμα έχουμε αναφερθεί επανειλημμένα στο παρελθόν, τελευταία την 1 Απρίλη 2016 με αφορμή μια σύσκεψη που είχε λάβει χώρα για το θέμα αυτό, παρουσία εκπροσώπων όλων των εμπλεκόμενων φορέων, στο πρώην Δημαρχείο Καρυάς (Δες εδώ).
Το πρόβλημα οξύνεται μέρα με τη μέρα και έχει πλέον πάρει ευρύτερα κοινωνικές διαστάσεις με δεδομένη την αδυναμία του καθ΄ ύλην αρμόδιου φορέα, το Δήμου Λευκάδας δηλαδή, να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της που ρητά και κατηγορηματικά απορρέουν από την παρ. 2 του άρθρου 17 του Ν. 4056/12 για την περισυλλογή (το μάζεμα δηλαδή) των ανεπιτηρήτων παραγωγικών ζώων 
kolivas
google page rank