Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Αυτοψία της αστυνομίας σε ξενώνα κοντά στο Αγρίνιο για φιλοξενία μεταναστών

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για την εξεύρεση και στην Αιτωλοακαρνανία χώρων για τη φιλοξενία μεταναστών.

Το φλέγον ζήτημα διαχειρίζεται το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και κατά συνέπεια στις διεργασίες διαδραματίζουν ρόλο οι κατά τόπους αστυνομικές αρχές .
Προχωρημένες συζητήσεις έχουν γίνει με ξενοδόχους ωστόσο εξετάζονται και άλλοι χώροι που ενδεχομένως πληρούν τα κριτήρια. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του agrinionews.gr ένας από αυτούς είναι στα όρια του δήμου Αγρινίου.
Οι ιθύνοντες του υπουργείου φέρονται να έχουν παραλάβει πλήρη φάκελο για παραδοσιακό ξενώνα-οικισμό που λειτουργούσε επί χρόνια και πλέον ιδιοκτησιακά έχει περάσει σε Τράπεζα (Πειραιώς).
Ο χώρος αυτός βρίσκεται στα όρια της ενότητας Στράτου, κοντά στις εγκαταστάσεις του φράγματος Καστρακίου. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση , προσφέρει ανέσεις, έχει εστιατόριο και δύναται να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό οικογενειών μεταναστών. Πλεονέκτημα του αποτελεί το γεγονός πως βρίσκεται σε απόσταση από το αστικό κέντρο.
Οι τοπικές αστυνομικές αρχές προέβησαν σε αυτοψία και ετοίμασαν φάκελο με φωτογραφικό υλικό για τους ιθύνοντες του υπουργείου. Ερώτημα αποτελεί εάν η υπόθεση είναι σε γνώση της δημοτικής αρχής αλλά σε κάθε περίπτωση αναμένονται εξελίξεις το προσεχές διάστημα.
google page rank